Maturanti banjalučke Gimnazije i Umjetničke škole oprostili se od srednjoškolskih dana FOTO

J.Sa
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Ljepota, mladost i sreća ispunili su banjalučku glavnu ulicu, kada su se maturanti Gimnazije i Umjetničke škole "Vlado Milošević" okupili obučeni u najljepše elegantne haljine i odijela, te svečanim defileom rastjerali oblake i uljepšali veče.

Maturantica Gimnazije Iva Pavlović rekla je za "Glas Srpske" da je uzbuđena, a u isti mah i prepadnuta.

- Kiša mi je sve pokvarila, ali nema veze, biće nam lijepo i uprkos kiši koja nas je dočekala. Uzbuđena sam što završavam srednju školu. Planiram na fakultet, ali nisam još odlučila šta bih upisala, imam 20 dana da odlučim - priča kroz osmijeh Pavlovićeva.

Majka manturantice kaže da joj je drago što je ćerka  ušla u svijet odraslih, te da imaju trostruko slavlje.

Fotogaleriju pogledajte
O V D J E

- Pomiješana su osjećanja. 25 godina poslije moje mature, starija ćerka slavi svoju, a mlađa će sljedeće sedmice da slavi malu maturu i veoma sam ponosna na obe - kaže majka maturantice.

Njen drug iz škole, Mihajlo Kopljenović, pomalo zbunjen i uplašen, ističe da ga za školu najviše vežu drugovi i druženje na hodniku.

- Matura je kruna našeg školovanja. Faliće mi veliki odmori sa društvom. Planiram da upišem Arhitektonsko - građevinsko - geodetski fakultet u Banjaluci - kaže maturant Komljenović 

Kroz suze i sa osmijeh na licu, dok je strpljivo pozirala fotografima, maturantica  Anđela Barudžija kaže  da će joj škola ostati u lijepom sjećanju jer je štošta novoga naučila.

- Osjećam se veoma lijepo i nadam se da nas kiša neće pratiti do Banskog dvora gdje ćemo slaviti maturu - kaže Barudžija, te dodaje da će studije nastaviti u Ljubljani. 

U odličnom raspoloženju, Danilo Simić i njegove pratilje iz Umjetničke škole "Vlado Milošević" prošetali su ponosno kroz centar, naglasivši da im ništa nije poremetilo planove i raspoloženje. 

- Osjećam se posebno, radosno što sam završio školu. Poslije mature planiram na Akademiju - kaže Simić uz šalu da će svirati u kafanama. 

Maturanti Tehnološke škole sutra proslavljaju maturu sa početkom u 19 časova na Trgu Krajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana