Lazić udaljen sa sjednice Skupštine grada nakon rasprave sa Obradovićem

GS
Foto: V. Tripić

BANjALUKA -Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić udaljio je danas sa sedme redovne sjednice odbornika Narodnog pokreta „Banjaluka zove“ Sašu Lazića.

Lazić i odbornik SNSD-a Borivoje Obradović  su prije toga polemisali o stanju u  Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, prenose „Nezavisne“.

Lazić je rekao da se na društvenim mrežama šire fotografije na kojima se vidi da je u UKC-u stanje užasno, te da su toaleti u katastrofalnom stanju.

Na to je Obradović rekao da stanje uopšte nije takvo, te pozvao i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i pojedine odbornike da posjete ovu ustanovu i uvjere se u to, na šta je Lazić reagovao i govorio da fotografije dovoljno govore, te nije dozvolio da Obradović nastavi, i nakon jedne opomene, nije se zaustavio, te je udaljen sa sjednice.

Sedma sjednica Skupštine Grada Banjaluka počela je jutros nakon što je prisustvom 18 odbornika utvrđen kvorum.

Nekoliko odbornika je najavilo kašnjenje, a odbornici Krsto Golijanin, Velibor Stanić, Nevena Todorović i Bojan Pećanac neće prisustvovali današnjoj sjednici.

Pred odbornicima se nalazi 30 tačaka dnevnog reda, a najvažnija tačka na današnjoj raspravi jeste prijedlog Zaključka o prihvatanju nacrta budžeta Grada Banjaluka za 2022. godinu.

Nacrt rebalansa budžeta nije na rasporedu na ovoj sjednici jer se nalazi na javnoj raspravi do 18. novembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana