“Lasta” otvara “Ljeto na Vrbasu”

Aleksandar Stojanović
“Lasta” otvara “Ljeto na Vrbasu”

Banjaluka - Atraktivnim skokovima sa Gradskog mosta, popularnom “banjalučkom lastom” 21. jula biće otvorena 66. manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, saopšteno je iz Turističke organizacije grada (TOBL).

Za 14 dana koliko će trajati najstarija gradska smotra ovog tipa,  turisti i domaći posjetioci moći će da uživaju u mnogim veoma interesantnim sadržajima i takmičenjima od kojih se ističu “Zip-lajn” spuštanje užetom iznad rijeke Vrbas, bioskop na otvorenom, ples pod zvijezdama, trka dajaka, fudbalu i odbojci na pijesku, školi ronjenja i mnogim drugim.

Iz Turističke organizacije grada poručuju da su nastojali da kao i  svake godine obogate program

- Biće za svakog po nešto, za sve generacije. “Ljeto na Vrbasu” je za nas jedna od najznačajnijih, jer ona je postala svojevrstan simbol grada, pravi brend  - poručili su TOBL-a.

Kao posebna dva događaja ističu bioskop na otvorenom kod tvrđave Kastel gdje će posjetioci moći da uživaju u filmu “Taksi bluz” i veče “Ples pod zvijezdama” gdje će svi koji žele imati priliku da se prepuste ljetnom ritmu muzike i plešu u posebnom ambijentu uz rijeku Vrbas.

Ronilački klub “Delfin” za sve one koji žele da se okušaju u ronjenju organizovaće školu ronjenja na bazenu “Akvana” 24. jula.

Posljednji dan manifestacije, 4. avgusta biće održan turnir u odbojci na pijesku na plaži kod novog Zelenog mosta, a zavjesa na “Ljeto na Vrbasu” biće spuštena trkom i izborom najljepših dajak čamaca.

- Dajak je simbol grada i, kao i svake godine, njime zatvaramo festival. Izbor najljepšeg čamca biće održan na plaži Abacija, gdje će od 17.30 početi i trka ovih čamaca - istakli su iz TOBL-a.

Kotlićijada

Posljednjeg dana “Ljeta na Vrbasu”, 4. avgusta,  biće održana tradicionalna kotlićijada

- Kako kaže narod šlag je ostavljen za kraj. Svake godine imamo sjajno druženje i takmičenje za najbolju čorbu. I ove godine očekujemo veliki broj posjetilaca, a sigurni smo da će druženje biti na sjajnom nivou kao i svake godine - rekli su iz TOBL-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana