Kuvar nagradu darovao siromašnim sugrađanima

M. V.
Kuvar nagradu darovao siromašnim sugrađanima

Banjaluka - Da u gradu ne manjka ljudi velikog srca koji crtu humanosti i solidarnosti pokazuju na svakom koraku, pokazao je banjalučki kuvar Boris Krečar koji je svoju nagradu proslijedio javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva".

Krečar je osvojio nagradu za najboljeg kuvara na regionalnom takmičenju "Gastrofest", a proizvode od piletine poslao je na pravu adresu, u javnu kuhinju gdje je i neophodna.

- Ovaj gest je za svaku pohvalu jer nagradu nije zadržao za sebe, već je donirao našoj kuhinji. Poklonio nam je 150 kilograma piletine koja će nam dobro doći u pripremanju svečane vaskršnje trpeze. Razmišljali smo da li će biti dovoljno hrane, ali smo ovim otklonili i najmanju sumnju, na čemu smo mu neizmjerno zahvalni - rekao je predsjednik Udruženja "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić.

On dodaje da su pripreme za vaskršnju trpezu u toku, te da se očekuje veliki broj Banjalučana koji će u prostorijama "Mozaika" obilježiti najveći hrišćanski praznik.

On je naglasio da zahvaljujući ljudima velikog srca i opstaje ova javna kuhinja, jer pomažu ljudima koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

- Više od 300 Banjalučana očekujemo na svečanoj večeri povodom Vaskrsa, na taj način pokušaćemo da ljudima praznik učinimo svečanim, onakvim kakav i jeste, te da uz jaja kao simbol ovog praznika i zvuke harmonike priredimo jedno nezaboravno veče - kazao je Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana