Kresojević: Pokrenuta inicijativa za novi lokaciju regionalne deponije

SRNA
Kresojević: Pokrenuta inicijativa za novi lokaciju regionalne deponije

BANjALUKA - Grad Banjaluka, kao većinski osnivač preduzeća "Dep–ot", pokrenuo je inicijativu za traženje nove lokacije za regionalnu deponiju koja je trenutno smještena u Ramićima, rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Kresojević je rekao da će u ponedjeljak, 4. marta, biti održan sastanak sa predstavnicima sedam lokalnih zajednica koje odlažu otpad na ovoj regionalnoj deponiji u Ramićima, kao i sa predstavnicima preduzeća "Dep-ot" i Ministarstva za prostorno uređenje, građenje i ekologiju Republike Srpske.

"Neprihvatljivo je da se deponija nalazi u centru jednog urbanog naselja. Predviđeno je da deponija bude udaljena minimalno 500 metara od prvog stambenog objekta, a na ovoj lokaciji u prečniku od 500 metara sada ima preko 500 stambenih objekata", istakao je Kresojević.

On je dodao da će na sastanaku biti analizirano stanje, ali i razmotreni prijedlozi novih lokacija.

"S obzirom na to da je riječ o deponiji regionalnog karaktera, u razmatranje nove lokacije moraju se uključiti i ostale lokalne zajednice koje odlažu otpad na ovoj lokaciji", rekao je Kresojević na konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana