Kresojević: Čovjek sa najvećom platom žali se na plate službenika

Katarina Šaponja
Kresojević: Čovjek sa najvećom platom žali se na plate službenika

BANjALUKA - Rješenje budžetskog inspektora kojim je definisano da 16 zaposlenih u Gradskoj upravi ima nezakonito povećanje plate, okružni sud je poništio.

Rekao je ovo menadžer Gradske uprave Bojan Kresojević istakavši da je inspekciju prije godinu doveo baš čovjek koji ima najvišu platu tamo, predsjednik skupštine Ljubo Ninković.

- Ne postoje nikakvi argumenti da se uskrati bilo kojem poslodavcu da zaposlenima omogući veća prava - pojasnio je Kresojević. On je istakao da je 550 zaposlenih u posljednjih deset godina imalo uvećanje plate.

- 10 miliona KM iznosilo je uvećanje plate u prethodnih deset godine, što destabilizuje rad gradske uprave.

Kako kaže, Ninković je, u nizu javnih nastupa, reciklirao tu ideju i govorio kako je gradonačelnik Draško Stanivuković nagradio radnike povećanjem plate.

- Ninković je vršio mobing nad saradnicima i nazivao ih pogrdnim imenima. Upadao je u kancelarije Odsjeka za finansije, Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima - kazao je on i tražio javno izvinjenje od Ninkovića.

Istakao je kako ga ne bi čudilo da Ninković i gradski odbor SNSD-a u narednom vremenakom periodu izvrše pritisak na određene institucije kako bi proizveli nezadovoljstvo građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana