Komunalni problemi u ulici Boška Tošića: Otpad bacaju pored kontejnera

A. S.
Komunalni problemi u ulici Boška Tošića: Otpad bacaju pored kontejnera

Nepropisno odlaganje otpada od strane nesavjesnih pojedinaca u ulici Boška Tošića postala je svakodnevica, a pojedini mještani te ulice ističu da se često prave divlje deponije.

Stanarka jedne od novoizgrađenih zgrada Slavica M. kaže da nerijetko pojedinci odlažu stari namještaj, bijelu tehniku, ali i pepeo iz peći i time oko kontejnera u blizini zgrada prave manje divlje deponije.

- Ovaj dio je izrastao u lijepo naselje, ali vlasnici kuća ne žele u svojoj blizini kontejner i onda otpad odlažu u naše kontejnere, što šalje ružnu sliku svima. Otpad odlažu čak i u blizini vrtića - kazala je Slavica.

Ona dodaje da nadležne službe odvezu otpad kada stanari prijave slučaj, ali da se odmah nakon nekoliko dana ponovo prave deponije.

- To nije trajno rješenje. Problem je što na pet zgrada, a tu je i nekoliko kuća, imaju tri kontejnera i nedostaje kanti za otpatke - ističe ova stanarka.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove kazali su da je u toku nabavka novih kontejnera i korpi za otpatke te da će razmotriti ovu ulicu kao jednu od lokacija za postavljanje komunalne opreme.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana