Komarica: U izolaciji preispitati navike i odnos prema Bogu i ljudima

Srna
Komarica: U izolaciji preispitati navike i odnos prema Bogu i ljudima

BANjALUKA - Biskup banjalučki Franjo Komarica poručio je povodom Uskrsa da vrijeme izolacije bude vrijeme preispitivanja navika i ponašanja ljudi i odnosa prema Bogu i drugim ljudima.

Komarica je u uskršnjoj poruci objavljenoj na sajtu Biskupije naveo da ga ovogodišnji najveći hrišćanski praznik, koji je srž identiteta hrišćana, podsjeća na prvi Uskrs kada je vaskrsli Hrist zatekao apostole u samoizolaciji.

On je naveo da se i sada ponavlja prvi Uskrs, čiji sadržaj dotiče sve uprkos aktuelnim prinudnim izolacijama i zatvorenom vratima domova i nedostupnim vratima crkava.

"Ni strah niti izolacija nemaju i ne treba da imaju zadnju i definitivnu riječ u životu, nego i preobražavanje vlastitog ponašanja. Vrijeme izolacije neka bude vrijeme preispitivanja naših navika i ponašanja i našeg odnosa prema Bogu i ljudima", naveo je Komarica.

On je čestitao Uskrs "braći i sestrama u Hristu" sa željom da ovogodišnji praznik vjernicima donese mir i radost vaskrslog Hrista u njihove misli, srca i svakodnevnicu.

Hrišćanski vjernici zapadnog obreda Uskrs proslavljaju u nedjelju, 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana