Kolone automobila okupirale trotoare na Paprikovcu

Danijela Stokanić
Kolone automobila okupirale trotoare na Paprikovcu

Banjaluka - Tražimo i nadamo se da ćemo vrlo brzo naći prostor za privremeni parking da bismo rasteretili trotoare u ulici Jovana Raškovića, na kojima su sada parkirani automobili. Zbog rekonstrukcije južnog krila Kliničkog centra saobraćaj u pojedinim ulicama i u krugu bolnice morao je biti zatvoren.

Ovo je juče saopšteno iz Univerzitetske bolnice - Klinički centar Banjaluka, poslije žalbi građana dijela Paprikovca da su ugroženi, jer su trotoari zakrčeni.

- Kada radovi budu završeni na južnom krilu biće izgrađen i novi parking za 200 automobila - rekli su u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

U Gradskoj upravi ističu da su zbog rekonstrukcije bolnice, kako se i očekivalo, povećane gužve.

- Iz tog razloga veći broj vozača parkira vozila na saobraćajnicama, trotoarima, postojećim parkinzima i zelenim površinama. Komunalna policija je izlazila, fotografisala i upućivala prekršajne naloge od 40 KM za nepropisno parkirana vozila ispred ulaza u dvorišta ili na zelenim površinama - rekao je portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Iz Gradske uprave apeluju na sve koji imaju potrebu da posjete bolnicu da, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prevoz zbog povećanih gužvi.

Mještani Paprikovca uputili su juče saopštenje da je, zbog velikog broja parkiranih vozila na trotoarima s obje strane ulice Jovana Raškovića i to od broja 51 pa sve do autobuskog stajališta Vidik, najviše ugrožena bezbjednost djece.

- Sam izlazak iz kuća je nemoguć, jer su ulazi u dvorišta zakrčeni. Većina mještana strahuje za bezbjednost svoje djece, jer do škole, umjesto trotoarom, idu kolovozom, kojim vozači jurcaju - stoji u pismu mještana Paprikovca, koje je upućeno na adresu "Glasa Srpske".

Još se navodi da su se stanovnici tog dijela Paprikovca nekoliko puta žalili gradskim i republičkim institucijama, ali da ništa nije riješeno kada je riječ o tom pitanju.

- Svaki poziv koji smo uputili bilo kojoj od institucija završio se odgovorom - da ne mogu napraviti ništa. U komunalnoj policiji ističu da su nemoćni, jer je bolnica u blizini i da ljudi nemaju gdje da parkiraju vozila. Uzaludni su i pozivi pauk službi i saobraćajnoj polici - stoji u dopisu.

Mještani Paprikovca ističu da su svjesni situacije, ali da je strah za djecu veći od bilo kakvog strpljenja.

- Bar da stoji policija na saobraćajnici i zaustavlja nesavjesne vozače koji voze velikom brzinom, bilo bi nam mnogo lakše - kažu stanovnici ulice Jovana Raškovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana