Jajce partner Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture

Agencije
Jajce partner Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, te potvrdio da će kao grad - partner, učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutog u Banjaluci. Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će, takođe učestvovati u ovom projektu, kao grad - partner.

Poslije ranijih najava, Opštinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

O ovome su članove Tima za kandidaturu Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture, na jučerašnjem sastanku, informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra ove godine.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, biće poznat krajem septembra kada će se birati između Banjaluke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana