Izložba đačkih izuma Tesli u čast

I. P.
Izložba đačkih izuma Tesli u čast

Banjaluka - Inovacije učenika gradskih srednjih škola nagrađene na ovogodišnjem "Inostu mladih" izložene su u Domu omladine povodom 160 godina od rođenja srpskog naučnika Nikole Tesle.

Osim detalja u vezi sa životom i djelom Nikole Tesle, posjetioci mogu vidjeti brodić na daljinsko upravljanje koji su radili učenici Tehničke škole, dron za geodetska računanja i snimanja koji su napravili učenici Građevinske škole i Teslin transformator Škole učenika u privredi.

Pomoćnik ministra nauke i tehnologije RS Biljana Vojvodić istakla je da je resorno ministarstvo sa zadovoljstvom podržalo ovu izložbu.

- Ministarstvo podržava rad Saveza inovatora Republike Srpske i drugih organizacija inovatora, kao i inovatore pojedince. U sklopu toga je organizovana i ova izložba kao i niz drugih manifestacija koje priprema Savez inovatora povodom 160 godina od Teslinog rođenja. Samo prošle sedmice je ovim povodom održana izložba i u Akademiji nauka i umjetnosti RS - rekla je Vojvodićeva.

Predsjednik Udruženja inovatora grada Ana Lojić rekla je da je cilj manifestacije koju su organizovali zajedno sa Savezom inovatora RS upravo da mladi pokažu svoje izume.
Izložba će trajati devet dana, a svi posjetioci mogu da je obiđu od 10 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana