Izgradnja novih nebodera u Boriku izazvala bunt stanara

RTVBN
Izgradnja novih nebodera u Boriku izazvala bunt stanara

Stanari banjalučkog naselja Borik okupili su se večeras u krugu Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" i još jednom poručili da se protive izmjenama regulacionog plana za ovaj dio grada koji, kako navode, predviđa izgradnju dva nebodera u ovom naselju.

Stanari ovog gradskog naselja kažu da se protive betonizaciji ovog naselja i dodajuu da nisu protiv gradnje ali da ona mora biti po standardima humanog življenja uz zelenilo i druge sadržaje koji ne ugrožavaju normalan život

- Tražimo da se odustane od izgradnje nebodera, gradnje dvosmjerne ulice kroz sadašnji parking i rušenja naselja koje je napravljeno planski i po pravilima struke - kažu okupljeni građani.

Predloženim nacrtom Regulacionog plana na mjestu sadašnje male pijace, predviđena je izgradnja nebodera od 14 i 15 spratova. Druga sporna lokacija je prostor bivše fabrike Fruktona, koja godinama ne radi, a gdje je predviđena gradnja kompleksa do 10 spratova.

Građani traže očuvanje zelenih površina i povećanje kapaciteta za parking odnosno izgradnju podzemnih garaža.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je ranije poručio da to što nešto predloži projektantska kuća, ne znači da će na kraju biti tako i pozvao projektante da povedu računa o onome što građani savjetuju i da podržava ideju da na mjestu pijace u Boriku budu izgrađene garaže, piše BN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana