Iz đačkih klupa učenici Ekonomske škole nose znanje i prijateljstva za cijeli život

Vanja Gajić
Iz đačkih klupa učenici Ekonomske škole nose znanje i prijateljstva za cijeli život

Banjaluka - Nasmijane i dobro raspoložene maturante Ekonomske škole, odjevene u raskošne toalete i elegantna odijela, ni tmurno vrijeme, a ni pokoja kap kiše nisu omeli da u utorak uveče zablistaju u najljepšem izdanju.

Atmosfera iz večeri u veče podsjeća na modne revije u kojima učestvuju učenici, a svaki momenat ove nezaboravne noći ispraćen je uz zvuke trubača, bliceve fotoaparata, koji su neumorno sijevali, suze radosnice i ponosne roditelje, prijatelje i poznanike, koji su ih pratili tokom svečanog defilea od Trga Krajine do hotela “Bosna”, gdje je upriličena proslava maturske večeri.

Učenica Tamara Serdar, koja je završila poslovno-pravni smjer, ističe da je veoma srećna i ponosna zbog završetka školovanja, ali i tužna zbog rastanka sa školskim drugarima.

- Osjećaj je nevjerovatan, jer je proslava mature mali korak u svijet odraslih. Neobično mi je da svoje društvo vidim u prelijepim haljinama i odijelima. Želim da zahvalim svim profesorima, koji su nam bili najveća podrška na ovom životnom putu - dodala je Tamara.

Maturanti nisu krili oduševljenje, a uspomene na srednju školu i matursko veče ostaće im zauvijek urezane u pamćenje, kao i mnogobrojne dogodovštine iz učionica, druženja, simpatije, ali i prijateljstva koja se njeguju za čitav život.

Maturant Jelena Dugonjić, ekonomski tehničar, kazala je da će joj školski dani, puni prelijepih uspomena na druženja, ostati u najljepšem sjećanju.

- Žao mi je što se ovaj najljepši period života završava i ove četiri godine ne bih mijenjala ni za šta. Tužna sam što se rastajemo, ali i uzbuđena što mi slijedi upoznavanje novih ljudi i sticanje znanja - navela je Dugonjićeva.

Ponosni roditelji maturanta Milana Jovičića nisu krili radost i uzbuđenje zbog završetka školovanja sina.

- Veoma sam srećna i ponosna i kao svaka majka želim da nastavi putem koji je sebi zacrtao, a mi kao roditelji smo tu da mu damo svu podršku u daljem školovanju - kazala je Jovičićeva.

Njen sin Milan kaže da će se upisati na Fakultet političkih nauka i da planira da svoje školovanje nastavi i u inostranstvu.

- Školu ću pamtiti po tome što sam u njoj mnogo naučio i što sam stekao brojne prijatelje - rekao je Jovičić.

Proslava

Proslava je organizovana u hotelu “Bosna”, a maturanti su slavili do ranih jutarnjih časova. Direktorica Ekonomske škole Nada Vulić rekla je da je sve proteklo u najboljem redu.

- Maturanti su uz muziku i divnu zabavu proslavili kraj školovanja, a ja im u ime svih profesora želim mnogo sreće u budućnosti - kazala je Vulićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana