Istraživanje agencije "Ninamedija": Ubjedljiva prednost SNSD-a i Radojičića, slijede PDP, SDS i DEMOS

Srna
Istraživanje agencije "Ninamedija": Ubjedljiva prednost SNSD-a i Radojičića, slijede PDP, SDS i DEMOS

BANjALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić imaju ubjedljivo najveću podršku građana u Banjaluci, a slijede PDP, SDS i DEMOS, pokazuju podaci najnovijeg istraživanja koje je u posjedu Srne.

Prema podacima telefonske ankete koju je provela agencija "Ninamedija", na predstojećim lokalnim izborima u Banjaluci najviše glasova anketiranih - 36,2 odsto dobio bi SNSD, 19,6 odsto PDP, 6,5 odsto SDS i 6,3 odsto DEMOS, dok su ostale stranke i koalicije dobile ispod četiri odsto glasova.

Prema ovom istraživanju, koje je sprovedeno na uzorku od 800 punoljetnih ispitanika u periodu od 9. do 16. oktobra, 7,2 odsto ispitanika bilo je neodlučno, 6,4 navelo je da neće odabrati nijednu opciju, šest odsto je odbilo da se izjasni, a 2,3 neće izaći na glasanje.

Nakon isključenja neodlučnih, neglasača, onih koji su odbili da se izjasne po pitanju političke opredeljenosti i naveli da neće podržati nijednu opciju, te preraspodjele podataka na 100 odsto, SNSD je dobio povjerenje 46,4 odsto ispitanika, PDP 25,1, SDS 8,4 odsto i DEMOS osam odsto, dok podrška ostalima političkim partijama ne prelazi četiri odsto, navodi se u istraživanju koje je rađeno za potrebe DEMOS-a.

Prema ovoj anketi, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić ima podršku 54 odsto svojih sugrađana, dok bi kandidata PDP-a Draška Stanivukovića odabrala trećina ispitanika.

Ostali ispitanici su neopredjeljeni, odbijaju da odgovore, neće izaći na izbore i ne bi odabrali nijednu opciju.

Nakon isključenja neodlučnih, neglasača, onih koji odbijaju da odgovore i koji ne bi glasali ni za jednog kandidata za gradonačelnika Banjaluke, te preraspodjele podataka na 100 odsto podrške kandidatima, Radojičića bi izabralo 62 odsto ispitanika, a Stanivukovića njih 38 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana