Istekao mandat malom gradonačelniku

Sanja Amidžić
Istekao mandat malom gradonačelniku

Banjaluka - Mališan Dimitrije Gašić, koji je sa svojim drugarima u proteklih sedam dana simbolično, povodom Nedjelje djeteta, upravljao najvećim gradom Srpske, juče je "ključeve grada" vratio, kako kaže, velikom gradonačelniku Slobodanu Gavranović.

- Ovo je bio moj drugi mandat i u proteklih sedam dana u obavljanju funkcije gradonačelnika dosta su mi pomagali drugari iz škole i zadovoljan sam onim što sam uradio u tom periodu - kazao je Dimitrije i dodao da je grad za vrijeme njegovog mandata obogaćen novim sadržajima za djecu.

- Otvorena su dva nova vrtića, a u nekim naseljima počela je i gradnja dječijih igrališta - priča Dimitrije i naglašava da je lijepo upravljati gradom, ali je teško biti gradonačelnik i donositi odluke.

- Budući da sam i lani bio na ovoj funkciji, već se pomalo navikavam na ulogu prvog čovjeka grada - rekao je Dimitrije.

On je dodao da je Gavranoviću prenio svoje, ali i želje drugara, a to je izgradnja više vrtića, bazena i dječijih igrališta na području grada.

- U naselju gdje ja živim nestašna djeca slomila su ljuljašku i volio bih da se ona popravi, jer se mi tu svakodnevno okupljamo i igramo - kazao je Dimitrije.

Gavranović je rekao da će zahtjeve mališana vrlo ozbiljno razmotriti i već prilikom kreiranja budžeta za iduću godinu vidjeti može li grad iznaći sredstva da ispuni neke od želja Dimitrija i njegovih drugara.

- Svi zahtjevi mališana su realni i legitimni - kazao je Gavranović i dodao da su djeca dobro upravljala gradom te naučila svoja prava.

- Nedjelja djeteta se ne obilježava simbolično, ona ima veliki značaj i prilikom donošenja odluka u obzir se moraju uzeti prava djece - kazao je Gavranović.

Mališani su prilikom vraćanja ključeva grada u Gradskoj upravi izveli pjesmice i recitacije, dok su učenici OŠ "Aleksa Šantić" gradonačelniku uručili prigodne poklone.

Nedjelja djeteta, koja je ove godine trajala od 29. septembra do 5. oktobra, raznim manifestacijama obilježena je u većini gradova i opština širom Republike Srpske.

Problemi

Malom gradonačelniku Dimitriju Gašiću jedan od većih problema bilo je čuvanje ključeva grada.

- Ključeve sam krio na jednom mjestu u kući za koje niko nije znao, jer sam se plašio da ih neko ne bi uzeo - kazao je Dimitrije i dodao da su mu problem bili i novinari koji su ga uvijek nešto pitali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana