Institutu donirano 2.000 vizira

Srna
Institutu donirano 2.000 vizira

BANjALUKA - Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je donirano 2.000 vizira namijenjenih za potrebe prevencije i suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Viziri će, nakon odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, biti raspoređeni zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske, saopšteno je iz Instituta.

Donirale su ih firma “Lec” iz Laktaša i banjalučka firma “Telding” u saradnji sa Područnom privrednom komorom Banjaluka.

Vršiocu dužnosti direktora Instituta Branislavu Zeljkoviću vizire su, u ime ove dvije firme, uručili Aleksandar Jokić i Dušan Tepić, navodeći da im pravljenje vizira nije osnovna djelatnost, ali da su u vrlo kratkom vremenu prilagodili proizvodnju i počeli da ih prave, shvativši koliko je značajno da sada zdravstveni radnici imaju odgovarajuću zaštitnu opremu.

Zeljković je zahvalio privrednicima u svoje, i u ime svih kojima će viziri biti isporučeni, i istakao da je veoma značajno za kompletno zdravstvo kada i građani pomognu svojim idejama i inovativnošću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana