I djeca Lauša konačno imaju kutak za igru

Ivana Kardum
I djeca Lauša konačno imaju kutak za igru

Banjaluka - Mališani gradskog naselja Lauš dobili su mogućnost da igru i druženje na svježem vazduhu provode kvalitetno u novootvorenom dječijem kutku, u ulici Koste Krsmanovića.

Savremeno igralište izgrađeno u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji zajednički sprovode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i grad Banjaluka, otvorio je juče gradonačelnik Igor Radojičić.

- Plod saradnje sa UNDP-om, pored brojnih projekata je i ovo igralište, a očekujemo da će i sljedeći kutak za mališane biti izgrađen upravo na području Lauša - rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Pored toga, naveo je da bi ova godina mogla biti dobra za mještane ove mjesne zajednice, ne samo kada je riječ o izgradnji dječijih igrališta, već i po drugim krupnim projektima.

- U toku je izgradnja kružne raskrsnice na ulazu u ovo naselje, kod restorana “Sirano”, kao i izgradnja objekta u kome će biti smještene kancelarije mjesne zajednice i policijske stanice. Takođe, u toku je realizacija projekta za novu sportsku dvoranu  Osnovne škole “Sveti Sava” - istakao je Radojičić.

Dodao je i da se uskoro može očekivati i sporazum sa Vladom Republike Srpske o izgradnji nove velike saobraćajnice koja bi povezivala Lauš i Paprikovac, i to poprečno preko voćnjaka, u cilju rasterećenja saobraćajnih gužvi u ulici Jovana Raškovića i Karađorđevoj, odnosno prema UKC-u.

Šef Kancelarije UNDP-a Goran Vukmir rekao je da je od finansijske vrijednosti mnogo značajnije što su građani sami birali šta im je najpotrebnije, a broj mališana koje su juče zatekli je najbolji dokaz da je uloženo u stvarne potrebe.

Granula

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lauš 2 Milan Granula rekao je da je Savjet mjesne zajednice, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kandidovao izgradnju dva igrališta.

- Jedno je završeno, a uskoro se očekuje izgradnja drugog koje će se nalaziti u  Crkvenoj ulici. Time će biti zadovoljene potrebe najmlađih mještana za mjesta gdje se mogu bezbrižno igrati - kazao je Granula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana