Humanitarna akcija u Banjaluci: Prikupljaju svečane haljine i odijela za socijalno ugrožene đake

Miloš Vasiljević
Humanitarna akcija u Banjaluci: Prikupljaju svečane haljine i odijela za socijalno ugrožene đake

BANjALUKA - Bliže se maturske proslave, svečanost o kojoj mašta svaki učenik, a i ove godine biće organizovana akcija prikupljanja svečanih haljina i odijela za maturante slabijeg finansijskog stanja.

Drugu godinu zaredom Dom omladine pokreće akciju “Pokloni svoju matursku haljinu”.

- Da li vaša maturska haljina stoji u ormaru i ne planirate da je nosite? Organizujemo anonimnu akciju poklanjanja maturskih haljina za one kojima je potrebno. Haljine možete donijeti do 3. aprila od osam do 16 časova svaki radni dan u prostorije Doma omladine (Đure Daničića 1) - rekli su iz Doma omladine, naglasivši da će podjela haljina biti organizovana u aprilu.

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus” Jovan Radovanović rekao je za “Glas Srpske” da su i njihovi članovi godinama dio akcije prikupljanja maturskih haljina i odijela.

- Odziv je iz godine u godinu sve bolji. Raduje me što sugrađani ovakve akcije uvijek podrže, što znači da je razvijena svijest da nisu svi u istoj materijalnoj situaciji te da je nekima pomoć i te kako potrebna - kazao je Radovanović.

Dodao je da sedam godina rade aktivno na tome da za maturante iz višečlanih porodica budu obezbijeđene haljine i odijela.

- Jedino je malo pandemija virusa korona bila nakratko zaustavila, ali smo nastavili nakon toga. Prošle godine smo imali veliku donaciju i iz Austrije. Svi dobiju haljinu ili odijelo, nikoga ne razdvajamo - rekao je Radovanović.

Kako je naglasio, solidarnost i velikodušnost pokazuju svi.

- I pojedini butici uključe se u akciju, jer prepoznaju da je važno da svi za matursko veče budu lijepi. Vjerujem da će tako biti i ove godine. Sad je sve poskupjelo, cijene su otišle u nebo, tako da će svaka donacija biti dobrodošla - rekao je Radovanović.

Kako je istakao, ovaj poklon će nekom maturantu uljepšati najvažnije veče u životu.

- Svako od nas ima haljinu i odijelo koje stoji u ormaru i koje više neće nositi. Zašto ne bismo učinili humanu stvar i poklonili odijelo nekom maturantu iz višečlane porodice, kako se njihovi roditelji ne bi izlagali dodatnim troškovima - rekao je Radovanović.

Kako je kazao, na taj način ćemo, u vremenu krize i inflacije, pomoći višečlanim porodicama čiji su kućni budžeti sve opterećeniji.

- Svaka marka dobro dođe da se može preusmjeriti za neku drugu namjenu. Očekujemo da će i ovogodišnja akcija biti uspješna - kazao je Radovanović.

Udruženje “4+”

Jovan Radovanović je pojasnio kako se u Udruženju “Četiri plus” može donirati maturska haljina ili odijelo.

- Haljine i odijela možete donijeti svaki dan od deset do 14 časova u prostorije našeg udruženja u ulici Petra Rađenovića 27. Naš broj telefona je 051/304-333 - kazao je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana