Gradsko groblje jedino kažnjeno zbog nečišćenja snijega

D. S.
Gradsko groblje jedino kažnjeno zbog nečišćenja snijega

Banjaluka - Od svih preduzeća, ustanova, institucija i građana, jedino je "Gradsko groblje" u proteklom periodu kažnjeno zbog neočišćenog snijega.

Kako su rekli u Gradskoj upravi, svi nalozi Komunalne policije su ispoštovani osim u slučaju "Gradskog groblja", kojima je zbog nečišćenja snijega ispred poslovnog prostora izdat prekršajni nalog.

- Dužnost svih stanovnika, vlasnika individualnih i kolektivnih stambenih objekata, kao i poslovnih objekata u gradu je da ispred svojih ulaza očiste snijeg - poručili su u Gradskoj upravi.

Prema riječima direktora ovog komunalnog preduzeća Nedeljka Milakovića, groblje na Pobrđu nije bilo očišćeno na Božić i kazna u iznosu od 3.500 maraka u roku je plaćena.

- Drago mi da je grad za vrijeme obilnih snježnih padavina kompletno bio očišćen od snijega, kao i, između ostalog, sva druga preduzeća lokalnog, republičkog i državnog nivoa - rekao je Milaković. Dodao je da su sutradan imali četiri sahrane, kada su svi prilazi i staze kroz groblje bili očišćeni.

Većina stanovnika ne može da vjeruje da je samo jedno preduzeće kažnjeno zbog neočišćenog snijega na prilazima u objekte.

- Smiješno! Prije bih rekla da je situacija obrnuta, da je samo jedno ili nijedno preduzeće prošlo nekažnjeno. U vrijeme snježnih padavina niti trotoari niti saobraćajnice nisu bili očišćeni, a kamoli prilaz nekom objektu, ustanovi ili stambenoj zgradi - rekla je penzionerka Tanja Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana