Olimpijski bazen u Banjaluci prestaje sa radom

Anita Janković Rečević
Foto: Arhiva

BANjALUKA - Gradski olimpijski bazen u Banjaluci u ponedjeljak po svemu sudeći prestaje sa radom zbog nemogućnosti obezbjeđenja osnovnih uslova rada.

Vršilac dužnosti direktora banjalučke „Akvane“ Velibor Vukajlović za „Glas Srpske“ nije mogao potvrditi  da li će zaista od ponedelja doći do zatvranja Gradskog olimpiskog bazena.

- Iskren da budem, kako stvari sada stoje situacija nije sjajna ali više informacija ću imati toku dana. Poznato je da su „Akvani“ već neko vrijeme blokirani računi i to nam otežava nabavku energenata i sredstava za održavanje bazena- rekao je Vukajlović.

S druge strane, predjsednik Akademskog plivačkog kluba „22. April“ Goran Grahovac za „Nezavisne“ je rekao da su svi klubovi su dobili obavještenje da od ponedjeljka dolazi do obustave rada bazena. 

-Blokirani su računi. Ne mogu se obezbjediti ni bezbjednosni, ni zdravstveni uslovi za rad - kazao je Grahovac za „Nezavisne“. 

Kako dodaje, neizvjesno je da li će i kada će se ovo rješiti.

-Usljed nedostatka elementarnih uslova za rad (higijenskih, zdravstvenih i bezbjednosnih) i nemogućnosti obezjeđivanja istih, primorani smo, nažalost, u ponedjeljak obustaviti rad na Gradskom olimpijskom bazenu. Uskoliko dođe do nekih promjena, blagovremeno ćemo vas obavijestiti - navodi se u dopisu „Akvane” portalu „Srpskainfo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana