Gradski odbor SNSD-a odredio kandidate za načelnike: Šljivarevoj gradska kasa, a Kecmanu inspekcija

Vesna Popović
Gradski odbor SNSD-a odredio kandidate za načelnike: Šljivarevoj gradska kasa, a Kecmanu inspekcija

Banjaluka - Božana Šljivar biće predložena za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije, a Janko Kecman za načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Potvrdio je to potpredsjednik GO SNSD-a Srđan Amidžić i dodao da će njihova imenovanja zajedno sa drugim kandidatima u ostalim odjeljenjima odbornici razmatrati danas na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada, čiji je početak zakazan za 10 časova.

Božana Šljivar, koja je obavljala dužnost direktora Agencije za osiguranje depozita RS, juče nije željela da komentariše prijedlog da preuzme brigu o gradskoj kasi. Kecman je trenutno zaposlen u Republičkoj upravi civilne zaštite.

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD-a prošle sedmice odlučilo je da za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu predloži Sanju Pavlović, komunalne policije Milenka Letića, a Službe za zajedničke poslove Zorana Vujmilovića. Na čelu Odjeljenja za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja biće predložen Slaviša Sandić, a uvođenjem nove sistematizacije iduće godine on bi trebalo da preuzme Odjeljenje za saobraćaj i puteve, a Odjeljenje za komunalne poslove Petar Bilčar. Za načelnika Službe za poslove Skupštine grada i gradonačelnika biće predložen Dujko Komljenović, a planirano je da ova služba početkom 2017. bude rasformirana. Planirano je uvođenje odjeljenja za ekonomski razvoj i strateško planiranje na čijem čelu bi trebalo da bude Radenko Laketić. Za zamjenika gradonačelnika biće preložen Srđan Amidžić, dok će šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini biti Draško Ilić.

Socijalistička partija sinoć je trebalo da odluči koga će predložiti za načelnika Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu, a kandidati su bili: Dejan Travar, Dragan Banjac, Radovan Majkić i Željko Grbić. Ranije je GO SP-a odlučio da na čelu Odjeljenja za privredu ostane Radenko Komljenović, dok bi jedan od potpredsjednika Skupštine grada trebalo da bude Milan Milaković.

Šef Kluba odbornika DNS-a Boran Bosančić potvrdio je da ova stranka ostaje pri svojim ranijim najavama.

- Predsjednik Skupštine grada trebalo bi da ostane Budimir Balaban. Naš kandidat za načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu je Dragomir Keserović, a Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević - rekao je Bosančić.

Ujedinjena Srpska će za načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam, socijalnu zaštitu i udruženja građana predložiti Nataliju Trivić, za sekretara u Skupštini grada Igora Šukala, a za direktora Gradske razvojne agencije Marija Milanovića.

Imenovanja

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada na dnevnom redu će se naći 11 tačaka. Pored imenovanja v.d. načelnika devet odjeljenja i dvije službe, planirana je i verifikacija mandata odbornika Skupštine grada, izbor predsjednika i potpredsjednika gradskog parlamenta, izbor zamjenika gradonačelnika te imenovanje v.d. sekretara Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana