Gradnja puteva u prigradskim naseljima prioritet

V. P.
Gradnja puteva u prigradskim naseljima prioritet

Banjaluka - Prioritet pri realizaciji strategije razvoja lokalnih puteva i ulica u naselju, između ostalog, trebalo bi da bude gradnja 7.400 metara puta za Motike u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, te 2.400 metara puta za Šargovac u Šargovačkoj ulici.

Ovo je istakao potpredsjednik Skupštine grada i kadar SP-a Milan Milaković i dodao da se usvajanje ove strategije očekuje na sjednici Skupštine grada 30. oktobra.

- U prioritete se ubrajaju i radovi na putu od Delibašinog sela do Priječana u dužini oko 5.300 metara, te veoma važna dionica od oko 1.650 metara kroz Česmu u ulici Petra Velikog, kao i 1.700 metara Kuljanske ulice u Kuljanima - kazao je Milaković.

Dodao je da aktivnosti Gradske uprave i gradonačelnika Igora Radojičića na izradi ove strategije imaju podršku Kluba odbornika SP-a.

- Tim prijedlogom je sveobuhvatno sagledano stanje i predloženi kvalitetni načini poboljšanja saobraćajne mreže, što bi obezbijedilo bolje uslove za cjelokupan društveno-ekonomski razvoj grada - kazao je on.

Milaković je dodao da je strategijom definisana vizija razvoja lokalnih ulica i puteva Banjaluke, te da je proces organizovan u četiri faze u trajanju od pet godina.

- Prioritet je rješavanje problema saobraćaja u prigradskim naseljima, gdje se broj stanovnika u poslijeratnom periodu znatno povećao - napomenuo je Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana