Elektrokrajina: Za bolji napon 1,7 miliona KM

Sanja Amidžić
Elektrokrajina: Za bolji napon 1,7 miliona KM

Banjaluka - Za izgradnju nove i obnovu postojeće elektromreže na području grada u toku ove godine preduzeće “Elektrokrajina” izdvojiće 1,7 miliona maraka, a u toku je izgradnja novih trafo-stanica u mjesnim zajednicama Motike i Kuljani.

Portparol ovog preduzeća Predrag Klincov rekao je da će uskoro početi izgradnja trafo-stanica i niskonaponske mreže u naseljima Gornja Česma i Kmećani, te ulici Koste Jarića na Veselom brijegu.

- Radi poboljšanja napona električne energije u toku 2015. godine planirana je izgradnja trafo-stanica u ulici Milana Brankovića na Kočićevom vijencu, kao i u prigradskim naseljima Donja Kola, Priječani i Zalužani - objasnio je Klincov.

On je dodao da će se raditi i na povećanju snage postojećih trafo-stanica u naseljima Trla, Petrićevac, Motike, Kuljani, Priječani, Rekavice, Javorani, Lauš, Česma, Srpske toplice, Vrbanja i Stričići.

Na području Banjaluke u prva tri mjeseca ove godine izgrađeno je šest trafo-stanica sa niskonaponskom mrežom.

- Bolje snabdijevanje električnom energijom dobili su stanovnici naselja Goleši, Priječani, Polići, Šargovac, te dijelovi mjesne zajednice Piskavica - kazao je Klincov.

Dodao je da je u Dragočaju završena izgradnja trafo-stanice za bolje napajanje domaćinstava električnom energijom, te da je u tom naselju pri kraju podizanje novih stubova.

- U toku je obnova niskonaponske mreže u naseljima Jaruge, Tamburići, Lolići, Kumsale, Tuzle i Borkovići - kazao je Klincov.

Mještani naselja Konotari u mjesnoj zajednici Kola traže zamjenu postojećih drvenih stubova jer su u lošem stanju.

- Kada su loši vremenski uslovi, često nemamo struje ili je napon slab, zbog čega žice varniče i kvare kućne aparate - kazao je mještanin Dragan Đukić.

Stubovi

U toku ove godine planirana je i zamjena drvenih električnih stubova betonskim.

- Stubovi će biti zamijenjeni na pravcu od Saračice prema Bronzanom Majdanu, te od naselja Bukvalek prema Kolima - kazao je Klincov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana