“Eko toplane” spremne za novu sezonu grijanja

Ilijana Božić
“Eko toplane” spremne za novu sezonu grijanja

BANjALUKA - “Eko toplane” ulaze spremno u novu sezonu grijanja, a isporuka toplotne energije najvećem dijelu potrošača krenula je i prije zvaničnog početka sezone, već od 3. oktobra, kroz funkcionalne probe cjelokupnog toplifikacionog sistema, saopštili su iz ovog preduzeća.

- Režimi grijanja na samom početku, kao i u cijeloj sezoni, biće prilagođeni kretanju spoljašnjih temperatura - istakli su u “Eko toplanama”. 

Kako navode, uprkos činjenici da su dijelovi toplifikacione mreže stari skoro pet decenija, zbog čega je tokom prethodnih sezona dolazilo do problema u isporuci toplotne energije, u toku priprema za novu sezonu grijanja, maksimalnim angažmanom ljudskih i materijalnih resursa, u skladu sa finansijskim i vremenskim mogućnostima, “Eko toplane” su realizovale veliki broj aktivnosti kroz sanaciju najkritičnijih tačaka na sistemu. 

Osim toga, kako su istakli, u navedenom periodu završeni su svi potrebni remonti na sistemu daljinskog grijanja. 

- Tokom sezone biće vidljivi pravi efekti ovih radova, ali u svakom slučaju očekujemo uspješnu sezonu sa manje gubitaka toplotne energije i sa manje reklamacija naših korisnika - naveli su u “Eko toplanama”. 

Kako su kazali, zbog manjih problema na distributivnoj mreži, koji su se usljed dotrajalosti pojedinih dijelova pojavili nakon punjenja sistema, pojedini objekti i korisnici još nisu imali grijanje ili su ga imali sa prekidima.

- Sve raspoložive tehničke ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, zbog čega molimo korisnike za razumijevanje - poručili su u ovom preduzeću. 

Kada je riječ o energentu, naglasili su u “Eko toplanama”, do sada je obezbijeđeno oko 90 odsto potrebnog drvnog sortimenta.

Nabavka se, ističu, odvija u skladu sa ranije utvrđenim planom, prema kojem bi do kraja godine trebalo da bude nabavljena kompletna količina energenta potrebna za sezonu 2019/2020.

Prema njihovim riječima, cijene grijanja u ovoj sezoni ostaju nepromijenjene, odnosno na nivou prošlogodišnjih.

- Još jednom podsjećamo korisnike da nam se za sve potrebne informacije mogu obratiti pozivom na besplatan info broj 0800 502 12, pisati na e-mail adresu  [email protected] ili doći lično u prostorije Korisničkog centra na adresi Bulevar vojvode Živojina Mišića 32. Podsjećamo da se mogu informisati i tokom sezone svakodnevno pratiti servisne informacije i na veb stranici ekotoplanebanjaluka.com - zaključili su u “Eko toplanama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana