Dronom snimaju stanje toplovodne mreže

D. B.
Dronom snimaju stanje toplovodne mreže

Banjaluka - Specijalnim termovizijskim kamerama na dronu do petka će biti snimljeno stanje gradske vrelovodne mreže u smislu termičke izolovanosti - toplotnih gubitaka prilikom distribucije energije, kao i mjesta potencijalnih kvarova na cjevovodu. Najavio je to juče gradonačelnik Igor Radojičić tokom posjete preduzeću “Eko-toplane”.

- Mreža u gradu je stara.  Termovizijsko snimanje precizno će utvrditi njeno stanje na osnovu kojeg će biti utvrđeni prioriteti jer je sasvim jasno da sljedeće veliko ulaganje mora biti rekonstrukcija i modernizacija mreže - rekao je Radojičić.

Vlasnik i partner danske kompanije “Dron sistems” koja obavlja snimanje Majkl Novar rekao je da će termalnom kamerom precizno utvrditi stanje toplotnih gubitaka prilikom distribucije energije, kao i mjesta potencijalnih kvarova na cjevovodu.

Iz preduzeća “Eko-toplane” ističu da će rezultati dobijeni nakon snimanja, predstavljati osnovu za pripremu predstojeće rekonstrukcije mreže jer će na osnovu snimljenog materijala biti izrađena studija izvodljivosti, nakon čega će uslijediti projekat rekonstrukcije dotrajale mreže, stare više od četiri decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana