Dodik darovao 35.000 KM za udžbenike i školski pribor

J. P.
Dodik darovao 35.000 KM za udžbenike i školski pribor

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, darovao je 35.000 KM Dječijem domu "Rada Vranješević", za nabavku knjiga i školskog pribora. Zahvaljujući ovim sredstvima štićenici doma će spremno dočekati predstojeću školsku godinu, tvrde u ovoj ustanovi.

- U Domu boravi 92 djece i mladih, različitog uzrasta. Od toga ima 40 učenika osnovne škole, 37 srednjoškolaca i dvoje studenata. Imamo i odjeljenje koje zbrinjava djecu predškolskog uzrasta, kao i Majčinski dom koji zbrinjava majke sa bebama. Predsjednik je još jednom pokazao ljubav prema djeci i razumijevanje za mlade bez roditeljskog staranja koji se nalaze u našoj ustanovi, jedinoj ove vrste u Republici Srpskoj. Veoma smo mu zahvalni, jer će na ovaj način svi naši učenici biti obezbijeđeni za nove školske pobjede - rekao je direktor Dječijeg doma "Rade Vranješević" Vladimir Kajkut.

On je dodao da su i ranije udžbenike nabavljali preko različitih donacija.

- Oko 90 odsto štićenika ide u školu i kupovina školskog pribora i knjiga je veliki trošak. Bilo je donatora koji obezbijede jedan dio školske opreme ali sada je idealno što ćemo moći odjednom obezbijediti svu djecu - kazao je Kajkut.

Naglasio je da će od ovih sredstava djeci obnoviti i odjeću za jesenju sezonu a dio novca iskoristiti i za ekskurzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana