Dobro raspoloženje i pjesma učenika Građevinske škole u inat kišnim oblacima

Aleksandar Stojanović
Dobro raspoloženje i pjesma učenika Građevinske škole u inat kišnim oblacima

Banjaluka - Ni tmurno nebo, ni prijeteće kapi kiše nisu spriječili maturante Građevinske škole da zasijaju u punom sjaju, a dobrim raspoloženjem, pjesmom i plesom razbili su sivilo i uz osmijehe ispratili srednjoškolske dane.

U društvu prijatelja i rodbine, okupljanje učenika počelo je na Trgu Krajine. Pod kišobranima mogli su se vidjeti blicevi fotoaparata brojnih fotografa koji su “hvatali” savršene trenutke, a nezaobilazni su bili i trubači koji su zagrijali atmosferu. Nakon okupljanja i fotografisanja maturanti su pod kišobranima prodefilovali kroz glavnu ulicu do hotela “Bosna”, gdje su nastavili proslavu do kasno u noć.

Svi učenici su saglasni da je iza njih najljepši period života i najuzbudljiviji dio mladosti i da u svijet odraslih ulaze sa mnogo prijatelja, znanja i iskustva koje su stekli u srednjoj školi.

Maturantkinja arhitektonskog smjera Tamara Batos rekla je da će nakon srednje škole studirati arhitekturu na Univerzitetu u Banjaluci.

- Tužna sam što završavam srednju školu, jer su divne uspomene iza mene, ali srećna sam što sam napravila taj veliki korak i što ću nastaviti školovanje - rekla je Batosova.

Učenik Petar Stojaković, koji je završio smjer za armirača, rekao je da iz školskih klupa nosi samo najljepše uspomene.

- Pamtiću sve lijepe trenutke sa svojim drugarima iz razreda, ali i iz čitave škole. Putovanja, izlete, prve izlaske i sve ono što prati te srednjoškolske dane. Srednja škola će mi definitivno ostati u najljepšem sjećanju - rekao je Stojaković.

Maturske večeri su veliki događaj i za rodbinu, a posebno su ponosni bake i djedovi.

Nikola, djed jednog maturanta, rekao je da je ponosan što je njegov unuk uspješno završio srednju školu.

- Moj unuk Đorđe je, kako smo mi to govorili, položio ispit zrelosti. Sada se nadam da će nastaviti školovanje i završiti fakultet - rekao je Nikola.

I roditelji su bili ponosni i ozareni dok su gledali svoju djecu kako koračaju u svijet odraslih. Tata jedne od učenica, koji nije želio da se predstavi, nije mogao sakriti suze radosnice.

- Najsrećniji sam kada vidim svoju ćerku ovako srećnu i nasmijanu, zaista sam ponosan - kratko je prokomentarisao ovaj uzbuđeni otac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana