Do kraja februara sporazum o saradnji ETF-a i japanskog univerziteta Gunma

Srna
Do kraja februara sporazum o saradnji ETF-a i japanskog univerziteta Gunma

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Fakulteta nauke i tehnologije Gunma Univerziteta u Maebašiju u Japanu dogovorili su potpisivanje sporazuma o saradnji ove dvije visokoškolske institucije, koje će biti realizovano do kraja februara.

Predstavnici ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu su tokom radnog sastanka sa predstavnicima Nacionalnog Gunma Univerziteta u Maebašiju u Japanu razgovarali o razmjeni studenata i akademskog osoblja, ali i zajedničkim projektnim aplikacijama i definisanju okvira za naučnu saradnju.

U ime Gunma Univerziteta sa dekanom ETF-a u Istočnom Sarajevu Božidarom Popovićem i prodekanom za nastavu Srđanom Lale razgovarali su prorektor Hidejuki Itabaši /Hideyuki Itabashi/ i rukovodioci Departmana za Elektroniku i informatiku.

Posjeta je organizovana juče posredstvom Ambasade BiH u Japanu, a sastanku je prisustvovao i ambasador Siniša Berjan, saopšteno je iz ETF-a.

U saopštenju se dodaje da je tokom ovo posjete razgovarano i o pružanju podrške međunarodnoj vidljivosti Simpozijuma "Infoteh Jahorina", a predstavnici ETF-a su posjetili i laboratorije za vještačku inteligenciju i virtuelnu realnost. Predstavnici ETF-a boraviće u Japanu do 4. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana