Đorđe Gajić odbranio titulu

Ilijana Božić
Đorđe Gajić odbranio titulu

Banjaluka - Najbolju “banjalučku lastu” ove godine izveo je Đorđe Gajić iz Banjaluke, koji je oduševio žiri i sve prisutne skokovima sa Gradskog mosta u okviru kulturno-sportske manifestacije “Ljeto na Vrbasu”.

Njemu je uručen pehar i novčana nagrada u iznosu od 700 KM.  Dvadesetpetogodišnji Đorđe Gajić nije krio oduševljenje i ponos.

-Potvrdio sam prošlogodišnji rezultat, ovo mi je deseto učešće. Ove godine mi je bilo najteže je je trebalo odbraniti titulu u svom gradu. Ovo je velika stvar za mene, jer volim ovaj sport kojim se bavim već dugo godina-rekao je Gajić.

Učestvovalo je 17 takmičara. Ukupan fond za skakače iznosio je 1.500KM, pa je tako drugoplasirani dobio 500KM a trećeplasirani 300KM.

Drugoplasirani Danko Dangubić iz Konjica kazao je da je veoma uzbuđen i srećan, te da je svaka nagrada važna.

- Drago mi je da je sve dobro prošlo i da se niko nije povrijedio. Nadam se da će sljedeće godine učestvovato veći broj kandidata i da će konkurencija biti još jača- istakao je Dangubić.

Banjalučanin Slaviša Terzić iz godine u godinu posmatra skokove sa Gradskog mosta.

- Ovo je divna manifestacija koja krasi naš grad i nadam se da će još dugo godina trajati. Divim se hrabrosti mladih momaka koji se odluče da skaču sa te visine. Obožavam da posmatram jer  nekada na moru nije bilo svetionika sa kojeg nisam skakao- rekao je Terzić.

Tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” ove godine se održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Povodom ovog događaja u petak je u atrijumu Gradske uprave promovisana poštanska marka s motivom skoka s gradskog mosta čuvene “banjalučke laste” u saradnji Turističke organizacije Grada i kompanije “Pošte Srpske”.Pored sportskih aktivnosti kao što su fudbal i odbojka na pijesku, te basket za dječake i djevojčice, ljubiteai ove manifestacihe mogu posjetiti bazen “Akvana” gdje će biti organizovano ronjenje Ronilačkog kluba “Delfin”. I ove godine će svi imati mogućnost najatraktivnijeg sadržaja zip-lajn spusta na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta. Na platou Tvrđave Kastel 27. i 28.jula od 18 časova biće upriličen bioskop na otvorenom uz film “Taksi bluz”. Sugrađani će takođe imati oriliku da zaplešu na plaži ispred dvorane Obilićevo” ples pod zvijezdama”. Manifestacija će se završiti trkom dajaka u tri kategorije, izborom najljepšeg dajaka i “kotlićijadom” na plaži Abacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana