Djeca sa autizmom stekla radne vještine

I. B.
Djeca sa autizmom stekla radne vještine

Banjaluka - Korisnici Udruženja za pomoć licima sa autizmom “Djeca svjetlosti” uspješno su završili projekat “Ja mogu sam, podrži me”, u sklopu kojeg su pet mjeseci sticali kulinarske vještine, bavili se baštovanstvom u plasteniku Poljoprivrede škole, te sportom uz pomoć Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Predsjednica udruženja Mirjana Kojić istakla je da je projekat ostvaren u partnerstvu sa gradom, a u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu - Reload.

- Korisnici svih uzrasta ovladali su novim sposobnostima uz radnog terapeuta. Cilj ovih aktivnosti je sticanje radnih vještina i znanja, a roditelji su veoma zadovoljni napretkom djece - kazala je Kojićeva.

Ona je dodala da su ove aktivnosti priprema za budućnost, jer udruženje planira da omogući korisnicima stanovanje uz podršku, kao i proširenje kapaciteta. Dnevni centar posjećuje šest odraslih korisnika i 20 djece sa autizmom. Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana