Đaci dobili novac za nabavku udžbenika

N. R.
Đaci dobili novac za nabavku udžbenika

Banjaluka - Grad je dodijelio jednokratnu novčanu pomoć za djecu iz hraniteljskih porodica u nastojanju da dodatno popularizuje ovaj najhumaniji način zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja.

Prema odluci, uplaćena je jednokratna pomoć za 11 osnovaca i 17 srednjoškolaca iz hraniteljskih porodica.

- U skladu sa pravilnikom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova nabavke udžbenika i školskog pribora za djecu koja su zbrinuta u hraniteljskim porodicama, za osnovce iz hraniteljskih porodica predviđeno je 150 KM, za učenike srednjih škola 170, dok studenti iz hraniteljskih porodica mogu da dobiju 200 KM na ime pomoći - saopštili su iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Dodaju da su pored toga obezbijeđene i besplatne karte za javni prevoz učenicima iz ovih porodica te podsjećaju da je rok za podnošenje zahtjeva za pomoć studentima iz hraniteljskih porodica 15. novembar 2020. godine.

Hraniteljstvo je jedan od najadekvatnijih vidova zbrinjavanja djece bez roditeljskog staranja ili kojoj vlastite porodice ne mogu pružiti odgovarajuću brigu i staranje, a u Banjaluci je u hraniteljske porodice smješteno 105 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana