Đaci Centra “Zaštiti me” sa osmijehom ušli u svijet odraslih

Aleksandar Stojanović
Đaci Centra “Zaštiti me” sa osmijehom ušli u svijet odraslih

Banjaluka - Učenici Centra “Zaštiti me” proslavili su u četvrtak matursko veče, a u petak su obilježili i Dan učeničkih postignuća, čime su na najljepši način sumirali rezultate i završili srednjoškolsko obrazovanje.

Prigodnom manifestacijom i bogatim programom koji su pripremili učenici Centra tradicionalno je obilježen kraj školske godine, a događaju su prisustvovali ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić te zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić.

Prema riječima direktorice Zorice Kuzmanović-Vasilić, iza Centra je veoma uspješna školska godina.

- Ove godine maturirao je 21 učenik Centra, a svi oni su bili raspoređeni u tri smjera, za zidara-molera, frizera i kuvara. Veoma smo ponosni na njih - rekla je Kuzmanović-Vasilić.

Učenici su u protekloj godini učestvovali u mnogim manifestacijama, a njihov trud urodio je i priznanjima.

- Učenica Centra Snežana Džida ostvarila je veliki uspjeh na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju, gdje se okitila zlatnom medaljom u trčanju na 400 metara - rekla je direktorica Centra “Zaštiti me” i dodala da su i ostali učenici ostvarili zapažene rezultate na raznim takmičenjima.

Iz Centra su poručili da su za svoj rad dobili i podršku institucija, prije svega Vlade Republike Srpske te grada.

- Podršku smo dobili i od ministra Šeranića i zamjenika gradonačelnika Srđana Amidžića - zaključila je Kuzmanović-Vasilić.

Učenici ove škole u četvrtak su zatvorili sezonu matura u Banjaluci. Roditelji, rodbina i prijatelji ispratili su u svijet odraslih maturante, koji nisu krili oduševljenje.

Svečano obučeni, raspoloženi i nasmijani učenici su primili diplome za postignute uspjehe. Prema njihovim riječima, iza njih je najljepši period koji će pamtiti do kraja života.

Maturant Centra koji je završio za zidara-molera Bojan Šarčević rekao je da je kroz školovanje stekao veliki broj prijatelja.

- Najviše ću pamtiti ljubazne i ugodne profesore i osoblje koji nam je uvijek pomagalo - dodao je Šarčević.

Zaposlenje

Kao činjenicu na koju su naročito ponosni direktorica Centra Zorica Kuzmanović-Vasilić ističe to što bar dva učenika poslije završenog školovanja pronađu posao u struci.

- Veoma dobru saradnju imamo sa pekarom “Manja” koja uvijek zaposli jednog ili dva naša učenika, a sarađujemo i sa građevinskim firmama gdje naši učenici idu na praksu. Prošle godine, nakon završene škole, naša dva učenika iz Prnjavora su se zaposlila u građevinskim firmama - rekla je Kuzmanović-Vasilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana