Dep-ot gradu otpisao 30 odsto duga

Sanja Amidžić
Dep-ot gradu otpisao 30 odsto duga

Banjaluka - Preduzeće "Dep-ot" otpisaće gradu 30 odsto dugovanja za neplaćenu fakturu od 218.000 maraka za deponovanje smeća poslije majskih poplava, a grad će besplatno odlagati smeće koje bude prikupljeno nakon bujičnih poplava.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" direktor javnog preduzeća "Dep-ot", koje upravlja deponijom u Ramićima, Novo Grujić i dodao da je otpad besplatno deponovan na deponiji u posljednjih nekoliko dana na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanrednu situaciju.

- Razlog za to je što su u pitanju manje količine smeća i otpada, a riječ je i o otpadu kao što je mulj, blato i kamen, a ne klasično smeće - rekao je Grujić.

Dodaje da će "Čistoći" deponovanje smeća koje je pristiglo od ovog komunalnog preduzeća biti naplaćeno.

- "Čistoća" će platiti svoj dio za deponovanje, dok će dio koji treba platiti grad biti otpisan - kazao je Grujić.

On podsjeća da ovo nije bio slučaj nakon majskih poplava i da su fakture izdavane kao i ranije.

Direktor komunalnog preduzeća "Čistoća" Aleksandar Bajić je rekao da zbog godišnjih odmora Upravni odbor ovog preduzeća nije razmatrao odluku o donošenju popusta na plaćanje fakture za čišćenje grada nakon majskih poplava.

- Ta faktura iznosi negdje oko 139.000 maraka. Sam ne mogu donositi takvu odluku, ali čim Upravni odbor bude zasjedao, imaćemo više informacija - kazao je Bajić.

Dodaje da će odluka biti donesena u dogovoru sa gradom, jer su oni akcionari ovog preduzeća.

U Gradskoj upravi prošlog mjeseca održan je sastanak sa svim preduzećima koja su sa mehanizacijom učestvovala u akciji čišćenja grada poslije poplava u maju. Na tom sastanku je predloženo da se ova preduzeća pismenim putem u roku od sedam dana odreknu prava na nadoknade za sve troškove koje su imali tokom čišćenja.

Dužnici

Komunalno preduzeće "Čistoća" za deponovanje smeća javnom preduzeću "Dep-ot" duguje oko 550.000 maraka.

- Mjesečna faktura "Čistoće" za deponovanje smeća iznosi 130.000 maraka, što je 1,5 miliona godišnje - kazao je Grujić.

Dodaje da su, osim "Čistoće", veći dužnici i opština Laktaši sa 350.000 KM, Čelinac sa 115.000, a dug imaju i Prnjavor i Gradiška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana