Decenija Katoličkog školskog centra

Sanja Amidžić
Decenija Katoličkog školskog centra

Banjaluka - Iza Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra je decenija rada, a u godini jubileja uspješno izvodimo na životni put sedmu generaciju učenika. Oni upisuju fakultete ovdje, ali i u inostranstvu, na šta smo kao mlada obrazovna ustanova veoma ponosni.

Rekla je ovo u četvrtak direktor Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra Anđa Tomić, povodom deset godina postojanja ove obrazovne ustanove.

On je dodala da Opštu gimnaziju trenutno pohađa 250 učenika u devet odjeljenja.

- Pored osnovnih nastavnih aktivnosti, naši učenici uključeni su u brojne vannastavne sadržaje, kao što su brojne sekcije, kursevi, obuke i takmičenja - kazala je Tomićeva.

Ističe da je svake nove školske godine sve veći broj đaka koji žele da se upišu u ovu školu.

- U planu imamo da proširimo nastavni sadržaj uvođenjem novih smjerova, informatičkog i jezičkog. Međutim, zbog loše finansijske situacije nismo u mogućnosti da to sami organizujemo - rekla je Tomićeva.

Ravnatelj Opšte gimnazije Ivica Božinović rekao je da veliki broj učenika nakon što završi ovu školu odlazi na diplomske i master studije u inostranstvo.

- Najviše đaka otišlo je na studije u Austriju, Njemačku, Ameriku, ali i Rusiju. Tamo upisuju prestižne fakultete koje u većini slučajeva završe u roku - kazao je Božinović.

On je dodao da je Opšta gimnazija osnovana 10. maja 2005. godine kada se u ovu obrazovnu ustanovu upisalo 10 učenika.

Učenica prvog razreda Opšte gimnazije Adrijana Modruša kaže da nije imala dilemu kada se upisivala u ovu obrazovnu ustanovu.

- Opšta gimnazija je za mene najbolja obrazovna ustanova u Banjaluci. U ovoj školi stiče se istinsko znanje koje će mi kasnije biti potrebno za ostvarivanje drugih životnih ciljeva - kazala je Modruša i dodala da po završetku gimnazije planira da upiše forenziku u Kanadi.

 

Manifestacije

Danom otvorenih vrata i mjuziklom “Petar Pan” profesori, učenici i brojni gosti proslaviće u petak, 8. maja, deset godina uspješnog rada Opšte gimnazije.

- Povodom jubileja organizovali smo brojne manifestacije, kao što su “Merčeva olimpijada znanja”, pozorišna predstava “Gospođa ministarka”, a prikazivani su i filmovi koje su pripremali učenici - kazao je Božinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana