Danas u Banjaluci: Selfi, dremka i sunčane naočale u gradskom parlamentu (FOTO)

Jasmina Salopek
Foto: SrpskaCafe

BANjALUKA - Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka prekinuta je po treći put, jer je u sali samo 14 odbornika, a za kvorum ih je potrebno 16.

Odbornici PDP-a otišli su kućama, a nastavak sjednice i pokušaj usvajanja rebalansa gradskog budžeta planiran je za 17.30 časova.

Koliko je bilo zanimljivo današnje zasijedanje, ali i sama zainteresovanost odbornika da se pokuša riješiti rebalans budžeta za 2023.godinu, govori fotografija na kojoj odbornica PDP-a Smiljana Moravac Babić pravi selfi (selfie).

Na fotografiji koju je objavila Srpska kafe, odbornik DNS-a Aleksamdar Petković "dremucka", a odbornik DEMOS-a Bobi Stanarević sluša raspravu pod sunčanim  naočalama.

Stanarević je na društvenim mrežama poručio "da me ne prepoznaju kod glasanja".

Odbornici Skupštine grada u salu unijeli glasačku kutiju

Odbornik DNS-a Aleksandar Petković, nakon mnogobrojnih replika i nelogičnosti i neozbiljnosti pojedinih odbornika citirao je Sokrata rekavši „Sada znam da ništa ne znam“.

- Bio je mudriji od nas sviju koji sjedimo u ovim skupštinskim klupama, a jedino što znam je da, gdje se bikovi  bodu, telad stradaju – rekao je on.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, odlučio je da se glasanje odgodi i zakaže danas oko 17.30 časova, nakon konsultacija.

- Pokušali smo da nastavimo sjednicu, dio posla smo obavili, a to je rasprava, a nakon toga odbornici PDP-a su se postepeno povlačili - rekao je Ninković.  Razočaran ponašanjem odbornika PDP-a napomenuo je da su prošli put dojavili bombu, a sada su jedan po jedan napištali salu kako se ne bi glasalo za rebalans budžeta za 2023. godinu.

- Poslije ovoga mislim da niko neće doći na sjednicu - rekao je on, te dodao da je mislio da će ovo glasanje proći demokratski.

 Gradonačelnik Draško Stanivuković, istakao je da njihova borba za Banjaluku nikada neće prestati, te da odbornici PDPa nisu bili prisutni kako rebalans ne bi pao.

- I dalje tvrdim i smatram da je rebalans najbolje rješenja za Banjaluku. Siguran sam da ponašanje SNSD-a nije korektno prema građanima dž rekao je on, te dodao da želi usvajanje rebalansa kako bi se izborili za javni prevoz, subvencije, održavanje grada i sve ono što je koštalo više od planiranog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana