Dajaci zatvorili Ljeto na Vrbasu

Jasmina Perišić
Dajaci zatvorili Ljeto na Vrbasu

Banjaluka - Trkom čamaca, izborom najljepšeg dajaka, kao i vaterpolo utakmicom u nedjelju je zatvorena tradicionalna sportsko-kulturna manifestacija "Ljeto na Vrbasu 2014".

Direktor Turističke organizacije Banjaluka (TOBL) Ostoja Barašin rekao je da je vaterpolo utakmica između klubova Incel i Borac Fortuna, koja je otvorila drugi i ujedno posljednji dan "Ljeta na Vrbasu", novina u programu manifestacije.

- TOBL će i ubuduće nastojati da uvede nešto novo. Planiramo da iduće godine organizujemo regatu ako nam finansijska situacija bude dozvoljavala. Ove godine smo uveli vaterpolo utakmicu, a trke čamaca smo razdvojili od skokova sa Gradskog mosta, koji su organizovani prvog dana manifestacije, 13. jula.  Sada ćemo po broju posjetilaca vidjeti šta više zanima Banjalučane, trke ili skokovi - rekao je Barašin.

On je naglasio da je, i pored toga što vrijeme nije išlo naruku manifestaciji, 61. po redu, posjećenost bila dobra.

- Prema našim procjenama, ovogodišnje "Ljeto na Vrbasu" pratilo je oko 2.000 posjetilaca i zahvalio bih gradu Banjaluka kao i svim sponzorima na podršci koju nam pružaju i ove godine - dodaje Barašin.

Veteran Vaterpolo kluba Incel Darko Kunić rekao je da mu je drago što je utakmica uvedena u program manifestacije.

- Iako je oblačno, srećni smo što ne pada kiša i što ćemo na osvežavajućoj temperaturi Vrbasa od svega 18 stepeni odigrati utakmicu, bez obzira na rezultate - rekao je Kunić.

Nela Veldhuis, koja već 30 godina živi u Holandiji, kaže da  od samog početka prati manifestaciju u Banjaluci.

- Jako mi je drago što sam na odmoru upravo kada se održava "Ljeto na Vrbasu". Tu smo da podržimo prijatelja koji se takmiči u vaterpolo utakmici, ali i da uživamo u ljepotama Vrbasa. Ponosna sam što suprugu koji je Holanđanin mogu da pokažem ljepote mog grada - rekla je Veldhuis.

Marko Pavlović iz Kragujevca pobjednik je tradicionalnih skokova "vrbaska lasta" sa gradskog mosta koji su održani 13. jula.

Nagrade

Ostoja Barašin je rekao da je ukupni nagradni fond za prva tri mjesta u takmičenju dajak čamaca 1.300 maraka.

- Za kajak čamce nagradni fond za prva tri mjesta iznosi 300 KM, dok će žiri posebno birati najljepši dajak - rekao je Barašin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana