Centralna ulica ubuduće vikendima pješačka zona

Srna
Centralna ulica ubuduće vikendima pješačka zona

BANjALUKA - Dio glavne ulice u centru Banjaluke od danas je zatvoren za saobraćaj vikendom i pretvoren u pješačku zonu. Kako su ranije najavili iz banjalučkog Odjeljenja za za saobraćaj i puteve od ovog vikenda, pa svakog narednog tokom ljeta, dio glavne banjalučke ulice biće pješačka zona.

Od 18.00 časova danas pa do 5.30 časova u ponedjeljak, 19. jula, Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića zatvorena je za četvorotočkaše na dijelu od hotela “Bosna” do Ulice Marije Bursać.

U toj pješačkoj zoni svakog vikenda do kraja avgusta biće organizovani dodatni sadržaji, poput rolerijade, biciklijade, ulične trke, te prezentacije i treninga sportskih klubova.

Sportske aktivnosti koje su bile planirane u centralnoj gradskoj ulici večeras su zbog loših vremenskih prilika odgođene.

S namjerom da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, svakog ljeta centralna gradska saobraćajnica postaje pješačka zona u dane vikenda gdje se organizuju brojni sportsko-zabavni sadržaji, poput rolerijade, biciklijade, ulične trke, te prezentacije i treninga sportskih klubova.

Na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, autobusi iz smjera juga preusmjereni su u Bulevar cara Dušana, te ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana