Centralna ulica u Šargovcu dobila novo ruho

Aleksandar Stojanović
Centralna ulica u Šargovcu dobila novo ruho

Banjaluka - Nova moderna saobraćajnica u Šargovcu, vrijedna milion KM, juče je svečano puštena u rad, a otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana, kojima će ova ulica značajno olakšati život u naselju, koje se neprestano širi.

Nova Šargovačka ulica dugačka je 900 metara, a na njoj su izgrađeni obostrani trotoari, oborinska kanalizacija, dva autobuska stajališta, te nova ulična rasvjeta. Crvenu traku svečano su presjekli gradonačelnik Igor Radojičić i narodni poslanik Goran Selak, koji je bio i inicijator ovog projekta.

Radojičić je kazao da će novi put značajno olakšati život ovog izuzetno naseljenog dijela grada.

- Ovo je samo prva faza izgradnje nove saobraćajnice, a već sada mogu najaviti da ćemo sljedeće godine nastaviti ovaj veliki projekat. Nova saobraćajnica će potpuno izmijeniti i poboljšati izgled Šargovca - rekao je Radojičić, te dodao da je izgradnja ove ulice dio investicionog ciklusa “Banjaluka se gradi”.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Šargovac Rajko Radaković izrazio je zahvalnost institucijama u ime svih mještana Šargovca.

- Koliko ova ulica znači za sve mještane, govori broj okupljenih na otvaranju. Pred nama je još mnogo posla, jer želimo da razvijamo Šargovac kao moderno gradsko naselje - rekao je Radaković.

On je dodao da su u MZ Šargovac pripremili niz projekata razvoja ovog naselja do 2025. godine, te izrazio nadu da će oni biti realizovani u saradnji sa gradskim vlastima.

- U narednim godinama očekujemo da se izgradi još puteva, novi kružni tok, a ideja je da dobijemo jedno novo gradsko izletište koje će posjećivati svi građani - rekao je Radaković.

Mještanin ove ulice Đorđe Milaković kazao je da su nakon dugogodišnjeg čekanja konačno dobili modernu saobraćajnicu.

- Ova ulica je gusto naseljena, ima mnogo djece, pa će nam mnogo značiti novi put. Naročito nam mnogo znači to što su riješeni kanalizacioni problemi - istakao je Milaković.

 

Inicijativa

Inicijativa o izgradnji potekla je od narodnog poslanika Gorana Selaka, koji je istakao da će nova saobraćajnica značajno poboljšati uslove života za 7.500 mještana Šargovca.

- Mještani sada imaju najmoderniji put koji su očekivali dugo godina i mnogo će značiti za buduća pokoljenja u ovom naselju. Želim da izrazim zahvalnost Gradskoj upravi i Vladi Republike Srpske, što su finansirali ovaj projekat i realizovali inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije - kazao je Selak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana