Centar otvoren samo za autobuse, predveče biciklijada

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

BANjALUKA - U Banjaluci će sutra biti obilježen Dan bez automobila u okviru Evropske sedmica mobilnosti.

Iz Gradske uprave je saopšteno da će tim povodom saobraćaj u centralnoj gradskoj ulici biti obustavljen od 12.00 do 21.00 čas, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Parka "Petar Kočić" za sva vozila, osim za autobuse.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaj će regulisati i preusmjeravati pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz Gradske uprave navode da će za vrijeme trajanja obustave biti i mjereno aerozagađenje pokretnom ekološkom stanicom u Parku "Petar Kočić", kako bi se uporedili podaci aerozagađanja kada je saobraćaj obustavljen sa podacima kada se saobraćaj odvija.

U Danu bez automobila u Banjaluci će biti održana biciklijada pod nazivom "Dva su točka dovoljna" u organizaciji udruženja Banjalučka kritična masa i Centra za životnu sredinu, uz podršku grada Banjaluka.

Okupljanje učesnika najavljeno je za 17.00 časova na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a start od 18.00 časova.

"Time će Banjaluka zajedno sa 3.000 gradova iz cijelog svijeta ukazati na značaj zdrave životne sredine, pješačenja, biciklizma, te na neophodnost manjeg korištenja automobila, a većeg korištenja javnog prevoza", naveli su iz Gradske uprave.

Slogan ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti, koja se obilježava od 16. do 22. septembra, glasi "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana