Bošnjakova najbliža direktorskoj fotelji Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

D. Stokanić, A. Janković
Bošnjakova najbliža direktorskoj fotelji Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

Banjaluka - Bosiljka Bošnjak po drugi put je najozbiljniji kandidat za direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje pošto je od komisije za intervjue u procesu izbora direktora dobila maksimalan broj bodova.

Da bi bila imenovana na ovu funkciju, potrebno je da njen izbor potvrdi i Skupština grada. U prethodnom pokušaju da bude imenovana na ovu funkciju izostala je podrška odbornika jer se koalicioni partneri Savez nezavisnih socijaldemokrata i Socijalistička partija, čiji je Bošnjakova kandidat, nisu mogli usaglasiti. Inače, međupartijskim dogovorom ova pozicija pripada kadru Socijalističke partije.

- Dobio sam informacije od komisije koja je intervjuisala kandidate. Očekujem da će Bošnjakova ovaj put na sjednici Skupštine grada dobiti zeleno svjetlo za imenovanje - rekao je  načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica.

Pored Bošnjakove, na mjesto direktora ove ustanove konkurisale su Jelena Kurtinović, Nataša Radulović, Slađana Mišić, Gordana Gavrić i Marina Mirkonja. Svi prijavljeni kandidati osim Kurtinovićeve, koja radi u Osnovnoj školi "Branko Ćopić", zaposleni su u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Milenko Jaćimović ističe da će prilikom ovog glasanja za Bošnjakovu na sjednici gradskog parlamenta biti suzdržan.

- Bošnjakova bi dobila skupštinsku većinu i na prošlom konkursu da nisu postojale nesuglasice između SNSD-a i SP-a u vezi sa raspodjelom direktorskih mjesta - rekao je Jaćimović.

Dodao je da je podrška SNSD-a deklarativna i da nema stvarnu podršku.

- Pored toga, SP je izgubio jednog odbornika i nema više taj kapacitet u Skupštini grada, zbog čega SNSD ima obrazloženje da njihovi koalicioni partneri ne mogu imati isti broj direktora i načelnika kao ranije - istakao je Jaćimović.

Odbornici SNSD-a u Skupštini grada juče nisu željeli da komentarišu odluku komisije za intervjue u procesu izbora direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, a kandidat ove stranke je dosadašnji direktor ove ustanove Nataša Radulović.

Komisija za izbor direktora Centra razgovarala je sa kandidatima prošle sedmice, a bodovanje je izvršeno u srijedu.

Ovo je drugi pokušaj izbora direktora ove ustanove.

Sladojević

Na idućoj sjednici Skupštine grada biće donesena i konačna odluka o imenovanju direktora Centra za socijalni rad. Komisija za intervjue u procesu izbora direktora ove ustanove prošle sedmice je dodijelila maksimalan broj bodova jedinom kandidatu za ovu poziciju, sadašnjem vršiocu dužnosti direktora ovog centra Veri Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana