Bogat kalendar turističkih manifestacija: Od viteških borbi do festivala piva

M. V.
Bogat kalendar turističkih manifestacija: Od viteških borbi do festivala piva

Banjaluka - Grad je prvi put ove godine dobio kalendar turističkih manifestacija, s ciljem da budu obogaćeni sadržaji za sve posjetioce, a u kalendar je uvršteno devet manifestacija za koje će iz gradske kase biti izdvojeno 85.000 KM.

- Željeli smo da podržimo i proširimo kvalitet programa i događaja koji bi bili interesantni turistima - rekla je načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i dodala da su sve podržane manifestacije izabrane putem javnog poziva.

Tako su svoje mjesto u ovom kalendaru našli Prvi festival čokolade i vina, koji će biti održan 29. aprila, zatim Festival kraft piva "Krafting" 19. maja i "Vinosaur", koji je planiran za 24. i 25. maj. Drugi "Ćevap fest" predviđen je za 18. i 19. maj, a Prvi međunarodni viteški festival od 1. do 3. juna, dok će Vikend muzički festival biti upriličen 13. i 14. jula. U avgustu će biti održana Dajak trka i Druga turistička regata. Za kraj ljeta, u drugoj polovini septembra, posjetioce očekuje penjački festival "Dril end čil".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana