Bočac, Borkovići: Radovi počinju u septembru

Vesna Popović
Bočac, Borkovići: Radovi počinju u septembru

Ugovori sa najpovoljnijim ponuđačima za izgradnju ambulanti u mjesnim zajednicama Bočac i Borkovići mogli bi da budu potpisani u septembru, nakon čega bi se otpočelo sa radovima.

Potvrdili su to u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS i dodali da je tenderska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju ovih ambulanti u toku.

- Krajnji rok za dostavljanje ponuda za izvođenje radova u ambulanti MZ Bočac i Borkovići bio je 31. jul, nakon čega su ponude i otvorene. Trenutno je u toku razmatranje prispjelih ponuda - rekli su u ministarstvu.

Objasnili su da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS obezbjeđuje 70 odsto potrebnog novca.

Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje ambulante Bočac je oko 220.000 KM, a resorno ministarstvo obezbjeđuje oko 155.000 KM. I u Borkovićima su radovi procijenjeni na oko 225.000 KM, od čega ministarstvo ulaže oko 160.000 KM.

Grad Banjaluka je, kao osnivač Doma zdravlja, obezbijedio svu potrebnu tehničku i projektnu dokumentaciju za izgradnju ovih ambulanti.

- Učestvuju u sufinansiranju izvođenja radova sa 30 odsto novca, u skladu sa potpisanim sporazumom o obavezama i odgovornostima u procesu realizacije projekta "Jačanje zdravstvenog sektora" - rekli su u ovom ministarstvu.

Iako je zajedno sa izgradnjom ambulanti u ove dvije MZ najavljivana i izgradnja ambulante u Donjim Kolima, u resornom ministarstvu nisu mogli da preciziraju kada će se to desiti.

- Javni poziv za izgradnju ambulante Donja Kola biće objavljen kada se steknu uslovi, odnosno po završetku potrebne tehničke i projektne dokumentacije, koju obezbjeđuje grad Banjaluka - rekli su u ovom ministarstvu.

U Gradskoj upravi su potvrdili da nije završena tehnička dokumentacija za izgradnju ambulante u Donjim Kolima. Isto tako, nisu mogli da preciziraju kada bi mogla biti gotova. Grad je u posljednjih šest godina za sanaciju postojećih i izgradnju novih objekata ambulanti izdvojio oko 7,5 miliona maraka.

Saradnja

Grad je u saradnji sa resornim ministarstvom u okviru projekta "Jačanje zdravstvenog sektora" do sada izgradio osam ambulanti. Posljednja je puštena u funkciju na Kočićevom vijencu 17. aprila, a u tom objektu, osim ambulante, nalaze se i prostorije MZ. Vrijednost te investicije iznosila je 1,1 milion KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana