Banjaluka: Trim-staze san rekreativaca

Sanja Amidžić
Banjaluka: Trim-staze san rekreativaca

Banjaluka - Rekreativci traže od grada da izgrade trim-staze, jer trenutno mjesto gdje mogu da trče su trotoari i park "Mladen Stojanović"

Jedan od rekreativaca Marija Zrnić, iz Nove varoši, rekla nam je da kad to vremenski uslovi dozvoljavaju dolazi u  park na trčanje i relaksaciju, ali da je podloga veoma loša.

- Staza za trčanje nije uređena, to je kao što se može i vidjeti utabana zemljana površina. Kada pada kiša stazom je blato i ne može se trčati, onda moramo betonom. Zdravstveni sam radnik i znam da beton za trčanje nije preporučljiv - kazala je Zrnićeva. Dodaje da u vrijeme visokih temperatura se zemlja speče i bude tvrda kao i beton tako da i je i to problem.

- Grad kakav je naš, trebalo bi da ima nekoliko trim-staza bar u većim naseljima - kazala je Zrnićeva. S njom se slaže i

Miloš Lakić iz Borika, koga smo zatekli da trči Banjalučkim poljem. Rekao je da bi izgradnja trim-staza u gradu obradovala rekreativce.

- Ovom dionicom trčim često, ali odem i na sprave kod Venecije mosta. Sprave koje su postavljene na Banj brdu su previše udaljene jedna od druge zato i rekreativci rijetko koriste jer se mišići ohlade dok se pređe sa jedne na drugu spravu - kaže Lakić.

Rekreativci u parku "Mladen Stojanović", sa kojima smo pričali, kažu da je ovo jedino mjesto koje mogu da iskoriste kao prikladan prostor za džogiranja i vježbanja. Ali, kako kažu ni on ne zadovoljava potrebe ove grupe građana.

U gradu postoje brojne i teretane i fitnes klubovi koji nude različite programe. Međutim, rekreativci kažu da je priroda na prvom mjestu kada je je riječ o treniranju.

- Kada je ružno vrijeme na trening idem u teretanu, ali kad je sunčano više volim da treniram u prirodi, na čistom vazduhu - kazao je Lakić.

Iz Gradske uprave su rekli da u toku ove godine nije planirana izgradnja trim-staza na području grada.

- U toku prošle godine u funkciju je puštena još jedna teretana na otvorenom u parku "Mladen Stojanović" - kazali su iz Gradske uprave. Dodaju da prema njihovim podacima u teretani i prirodi dnevno boravi više od 600 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana