Banjaluka: Puca koalicija SP RS SNSD zbog direktora vrtića?

Danijela Stokanić
Banjaluka: Puca koalicija SP RS SNSD zbog direktora vrtića?

Banjaluka - Direktorska fotelja Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka dovela je na ivicu pucanja koaliciju između Socijalističke partije i Saveza nezavisnih socijaldemokrata, jer se ne mogu dogovoriti kome pripada to mjesto.

Činjenica da je prema ranijem koalicionom dogovoru to mjesto rezervisano za kadar SP-a mogla bi da poništi konkurs koji je završen, nezvanično saznaje "Glas Srpske".

Član kluba odbornika SNSD-a Milan Granula istakao je da bi dužnost direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka u preraspodjeli trebalo da pripadne SNSD-u.

- Zalagaću se da tako i bude. Imajući u vidu izmjene i strukturu sadašnje vlasti na gradskom nivou u odnosu na početni period kada je formirana, došlo je do promjene broja odbornika u koalicijama. Trenutno SNSD u gradskoj Skupštini ima 13 odbornika, dok SP u odborničkim klupama predstavljaju dva čovjeka. Prije tri godine, kada je i formirana sadašnja vlast, SP je imao tri, a SNSD 11 odbornika. Zbog novog odnosa snaga potrebno je izvršiti reviziju prethodnog dogovora - objasnio je Granula.

Dodao je da vjeruje da kompletan gradski klub SNSD-a ima takav stav.

- Ne možemo se vraćati u 2012. godinu kada je SP imao tri, a SNSD 11 odbornika. Što se tiče skupštinske većine, logično je da dužnost direktora Centra za predškolsko vaspitanje treba da ostane za kadar SNSD-a - kazao je Granula.

Međutim, predsjednik Gradskog odbora SP-a u Banjaluke Radenko Đurica rekao je da nisu tačne tvrdnje odbornika SNSD-a.

- Mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka pripada SP-u i nema priče o tome. To mjesto pripada nama još 2012. godine kada je vršena koaliciona raspodjela mjesta načelnika u Gradskoj upravi, kada je naša partija dobila "Gradsko groblje" i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka - kazao je Đurica.

Kandidati

Za direktorsku fotelju Centra za predškolsko vaspitanje  konkurišu četiri kandidata: Bosiljka Bošnjak i Jelena Kurtinović iz Socijalističke partije, sadašnji direktor Nataša Radulović (Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Slađana Mišić, koja nije stranački opredijeljena. Bošnjakova, Mišićeva i, naravno, Radulovićeva su radnice Centra, dok je Kurtinovićeva nastavnik srpskog jezika. Konkurs je zatvoren prije više od deset dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana