Banjaluka: Petriću novi, četvrti mandat

Sanja Amidžić
Banjaluka: Petriću novi, četvrti mandat

Banjaluka - Direktor Banskog dvora Kulturnog centra Milorad Petrić i naredne četiri godine obavljaće ovu dužnost. Tako je na sjednici održanoj u utorak odlučila Skupština grada povjerivši mu i četvrti mandat.

Funkciju direktora Javne ustanove Sportski centar "Borik" nastaviće da obavlja Manojla Zrnić. 

Prema izvještaju nadležnih skupštinskih komisija, Zrnić je imao ubjedljivu bodovnu prednost u odnosu na svoje protivkandidate, dok je Petrić sakupio dva boda više od najbližeg protivkandidata, drugoplasiranog Mladena Matovića.

Petrić, koji je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), juče nije odgovarao na naše telefonske pozive, a direktorsku fotelju u Banskom dvoru Kulturnom centru zauzeo je još 2001. godine.

Zrnić je Petrićev stranački kolega.

- Od kada se nalazim na čelu Sportskog centra "Borik" imamo pozitivno poslovanje. Proširili smo broj usluga te stavili sve kapacitete ove ustanove sportu, kulturi i obrazovanju na raspolaganje - kazao je Zrnić.

On je dodao da je sportski centar pod njegovim rukovodstvom od 2001. do 2015. godine mnogo uznapredovao.

- Imali smo brojne investicije, od postavljanja dvije kuglane, sanacije svlačionica, mokrih čvorova, nove ventilacije i klimatizacije, razglasa pa do novih semafora i mnogo toga još… To je ovaj centar učinilo boljim i funkcionalnijim - rekao je Zrnić.

Skupština grada je na zasjedanju održanom 17. februara donijela i odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora javnih ustanova Dom zdravlja Banjaluka i Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok je konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad poništen.

Prema nezvaničnim informacijama, direktorska fotelja Doma zdravlja trebalo bi da pripadne kandidatu iz redova SNSD-a, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Socijalističkoj partiji (SP) a Centra za socijalni rad Demokratskom narodnom savezu (DNS), koji na ovo mjesto odavno predlaže svog člana Dalilu Bojić-Rold.

Iz Gradske uprave Banjaluka saopštili su da će naredne sedmice biti raspisani pomenuti konkursi.

Konkursi

Na prvom konkursu za izbor direktora Centra za socijalni rad Vera Sladojević je na rang-listi bila ocijenjena kao najbolji kandidat, ali u DNS-u nisu bili zadovoljni izborom, zbog čega su tražili poništenje konkursa.

Na drugom konkursu Dalila Bojić-Rold ocijenjena je kao najbolji kandidat, ali je dobila negativno mišljenje Komisije za izbor i imenovanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana