Banjaluka: Peticija protiv ukidanja rampe

Danijela Stokanić
Banjaluka: Peticija protiv ukidanja rampe

Banjaluka - Građani Banjaluke digli su još jednom glas da sačuvaju rampu na putu za poznato izletište na Banj brdo. Tako su juče na Trgu Krajine potpisivali peticiju a za svega tri sata prikupljeno je više stotina.

Banjalučani će i narednih dana moći da potpisuju peticiju na nekoliko lokacija a organizator ove akcije je Gradski odbor Srpske demokratske stranke.

Svoj glas za očuvanje prirodnih ljepota a iznad svega, bezbjednosti pješaka na Banj brdo dala je, možda i jedna od najstarijih posjetilaca Banj brda, osamdesetogodišnja Dragica Madžar.

- Rampa mora da ostane jer sve je više Banjalučana koji slobodno vrijeme provode na Banj brdu, posebno mladih i djece koja bezbrižno trčkaraju, pa roditelji ne bi trebalo da strepe od vozila. Milina ih je vidjeti i bila bi velika šteta da im to neko uskrati. Upravo zbog toga sam bez razmišljanja potpisala peticiju - rekla je Madžareva, kojoj ni godine nisu prepreka da svakodnevno sa drugaricama prošeta do spomenika.

Potpisom na peticiju podršku je dao i Nedjeljko Milojević.

- Postao sam zavistan o šetnji na Banj brdo i da mi nije te rekreacije bio bih bolestan. U svijetu, gdje sam godinama radio, države stimulišu ljude koji se bave rekreacijom, a nije kao kod nas. Uklanjanjem rampe, uništiće i ono malo što vrijedi - rekao je Milojević.

Da potpiše peticiju nije oklijevao ni Željko Dabić.

- Sramota je da djeca, omladina i starija populacija nemaju mjesta gdje mogu udisati čist vazduh , a to je jedino moguće na Banj brdu, jer tamo nema automobila - istakao je Dabić.

Sličnog mišljenja je i Milana Preradović, koja smatra da je Banj brdo rekreativni centar i da kao takav treba da ostane.

- Rampa služi svojoj svrsi i zato treba da ostane. Ovo je prvi korak naše borbe, sve što bude u cilju očuvanja ove rekreativne zone podržaću - istakla je Preradovićeva.

Peticiju građani moći će da potpišu u gotovo svim gradskim naseljima, nakon čega će njihovi potpisi biti upućeni Gradskoj upravi.

Odbornik SDS-a u Skupštini grada Aleksandar Petković rekao je da organizovanjem potpisivanja peticije protiv uklanjanja rampe na Banj brdu SDS želi dati svoj doprinos u spašavanju jedine pješačke zone u Banjaluci.

Protiv tarifnog sistema

Pored potpisivanja peticije protiv uklanjanja rampe na Banj brdu, organizovano je potpisivanje peticije protiv uvođenja  tarifnog sistema naplate usluga "Toplane".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana