Banjaluka ostala bez još jedne legende: Preminuo deda Cile

V. Ž.
Milorad Predragović
Foto: Fejsbuk | Milorad Predragović

BANjALUKA - Milorad Predragović, poznatiji kao deda Cile, koji je godinama prodavao fišeke sa sjemenkama bundeve u Banjaluci, preminuo je u 89. godini.

Sugrađani su ga najčešće mogli vidjeti i kod kina „Palas” i nekadašnjeg kina “Kozara”, sportske dvorane “Borik”, u popularnom "Parkiću", ali i u blizini brojnih kafića.

Uvijek elegantno obučen, sa prepoznatljivim šeširom, šepajući na jednu nogu, ova banjalučka legenda je bila rado viđena na ulicama grada.

Za njega kažu da je više od bilo koga znao gdje se šta dešava i koji događaj je gdje na repertoaru. Nasmijano lice i uvijek neka lijepa, pozitivna riječ od ovog plemenitog čovjeka, ostaće mnogima u sjećanju. Od deda Cileta se putem društvenih mreža oprostio i poznati banjalučki pjevač Andrej Pucarević.

- Divni moj komšija, odrastao sam uz tebe i uz tvoju dobrotu koju si nosio i nesebično širio kroz našu Banjaluku. I dok te tvoji sugrađani pamte po uvijek nasmijanom licu i punim rukama “špica” i kikirikija, ja te, eto, pamtim po onom šatoru koji si nama, djeci iz dvorišta, poklonio da se igramo i da se zaštitimo od ljetne kiše. Imao sam samo četiri godine a to mi se urezalo u sjećanje. Veliki si čovjek bio dragi moj komšija! – napisao je Pucarević na svom „Fejsbuk” profilu i dodao „Ponosan sam jer sam te poznavao i jer si bio dio mog djetinjstva ❤️

Počivaj u miru čika Milorade”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana