Banjaluka: Grad u zakup nudi 83 garaže

Vesna Popović
Banjaluka: Grad u zakup nudi 83 garaže

Banjaluka - Gradska uprava objavila je u petak oglas o davanju u zakup 83 garaže koje su u vlasništvu grada, a zainteresovani ponude mogu dostaviti do 21. jula.

Početne cijene zakupnine određene su na mjesečnom nivou i zavise od kvadrature garaže. Tako je najniža početna cijena 23 KM, dok je najviša 55,20 KM. Odluku o raspisivanju ovog oglasa donijela je Skupština grada na 18. zasjedanju.

Kako je navedeno u oglasu, učesnik može biti svako fizičko lice koje ispunjava uslove, osim onih koji nisu u potpunosti izmirili obaveze prema gradu, po ranije zaključenom ugovoru.

- Ugovor o zakupu garaže biće zaključen sa licem koje ponudi najveći iznos zakupnine u roku od pet dana po konačnosti rezultata o sprovedenom postupku licitacije - navedeno je u oglasu.

U izvještaju o radu gradonačelnika i Gradske uprave iz 2013. godine je navedeno da su prihodi od zakupa poslovnih prostora i garaža kojima raspolaže i upravlja grad iznosili 943.947 KM.

- U odnosu na fakturisane obaveze zakupcima, koje iznose 1,08 miliona KM, stepen naplate je 87 odsto - stoji u izvještaju.

Napomenuli su da Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja redovno prati stanje dugovanja, dostavlja opomene zakupcima poslovnih prostora i garaža i priprema tužbe za naplatu duga po osnovu zakupa, kao i za utrošenu električnu energiju u poslovnim prostorima, garažama i objektima mjesnih zajednica.

- U toku je podnošenje tužbi za naplatu duga za zakup garaža i poslovnih prostora po ispostavljenim opomenama za dug iz 2013. godine. Do 10. februara ove godine podneseno je 29 tužbi - rečeno je u izvještaju.

U 2013. godini je izvršena prodaja jednog poslovnog prostora i 168 garaža, na kojima je grad vlasnik, a ostvareni prihod je 1,86 miliona KM, od čega je 770.000 KM gotovina, a ostalo su obveznice.

Ulice

Ponuđene garaže se nalaze u sljedećim ulicama: Kordunaškoj, Vilsonovoj, Gavrila Principa, Drage Malića, Vojislava Kecmanovića, Janka Veselinovića, Jovana Jančića, Knežopoljskoj, Kozarskoj, Milana Tepića, Rade Vranješević, Masarikovoj, Patrijarha Arsenija Čarnojevića, Majke Knežopoljke, Manastira Gračanice, Simenuna Đaka, Saničkih žetelaca, Carice Milice, Tarasa Ševčenka, Ravnogorskoj, Sime Matavulja te u kompleksu garaža Starčevica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana