Banjaluka: Do jeseni nova dionica saobraćajnice kroz Šargovac

Srna
Banjaluka: Do jeseni nova dionica saobraćajnice kroz Šargovac

BANjALUKA - Nova dionica centralne saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac trebalo bi da bude puštena u saobraćaj u septembru, u okviru projekta vrijednog 1,1 milion KM, izjavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

On je tokom obilaska radova precizirao da druga faza izgradnje Šargovačke ulice napreduje planiranom dinamikom, te ukazao da je prošle godine puštena u saobraćaj prva dionica ove saobraćajnice.

Radojičić je novinarima rekao da se u protekle četiri godine grad orijentisao ka gradnji glavnih saobraćajnica kroz naselja.

"Tako je urađena Ulica Petra velikog u Česmi, zatim Kralja Aleksandra na Petrićevcu, na pravcu prema Motikama, put kroz Priječane i sada radimo drugu fazu glavne saobraćajnice kroz Šargovac", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, nova dionica Šargovačke ulice, poput prve dionice, široka je šest metara, sa oborinskom i fekalnom kanalizacijom, rasvjetom, te obostranim trotoarima.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić naglasio je da nastoje ravnomjerno rasporediti sredstva iz budžeta za rješavanje infrastrukturnih pitanja u svim dijelovima grada.

"U Šargovcu radimo sve uporedo, od komunalne infrastrukture, pa do završnog sloja asfalta na saobraćajnici. Radovi će koštati oko 1,1 milion KM, uz mogućnost dodatnih izdvajanja za gradnju kanalizacione mreže za priključenje domaćinstava iz ulica koje se naslanjaju na Šargovačku. To su nam tražili sami mještani, što smo i prihvatili da uradimo", istakao je Sandić.

Mještanin Šargovca Danijel Stojanović izrazio je zadovljstvo što se konačno rješavaju problemi koji dugo godina muče stanovnike ovog prigradskog, brzorastućeg naselja.

"Dobijamo modernu saobraćajnicu i Šargovac postaje jedno prepoznatljivo i poželjno mjesto za život", rekao je Stojanović.

Na području naselja Šargovac i Motike, u više ulica, ovih dana je izgrađeno oko 4,5 kilometara nove rasvjete i to u ograncima Šargovačke, zatim u Cvjetnoj i Novoj ulici, dok su u Motikama novo osvjetljenje dobili mještani Ilindanske ulice i Vasića puta.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana