Banjaluka: Do 11.00 časova zabranjeno kretanje mlađima od 65 godina, zatvoreni park i izletišta

Srna
Foto: V.Tripić

BANjALUKA - Pravo da se kreću u Banjaluci jutros od sedam do 11 časova imaju samo lica starija od 65 godina, kao i oni koja moraju da idu na posao ili neodložne ljekarske preglede, kako bi bilo omogućeno starijima da nesmetano obave svoje poslove u predviđenom vremenu, odluka je gradskog Štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je u srijedu, 1. aprila, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, da će u gradu biti na snazi opšta zabrana kretanja u navedenom vremenu, osim za starije od 65 godina, osobe koje su vezane poslom, imaju neophodne zdravstvene potrebe i za lica koja su u funkciji pomoći penzionerima.

Iz Gradske uprave Banjaluka pojasnili su da od sedam do 11 časova, kada je uvedeno ograničenje za sva druga lica osim za starije od 65 godina, ne trebaju potvrde za one koji idu na posao.

- Akoliko vas zaustave organi reda, potrebno je samo naglasiti da ste krenuli na posao - dodali su iz Gradske uprave.

U Banjaluci se od danas, prema odluci gradskog Štaba za vanredne situacije, privremeno zatvaraju i gradska izletišta da bi se spriječilo širenje virusa korona.

Povodom ove odluke, Radojičić je rekao da se za vikend očekuje lijepo vrijeme i da se želi spriječiti okupljanje većeg broja ljudi jer dosadašnji apeli nisu uslišeni, te je pozvao građane da poštuju sve mjere koje su usmjerene da bi se zaštitilo zdravlje sugrađana.

Privremeno su zatvoreni Park "Mladen Stojanović", Banj brdo, teretane u prirodi i zelene površinea obale rijeke Vrbas oko novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta.

Ovi prostori će, kako navode iz Gradske uprave, biti i fizički ograđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana